[]

Suriyeki karışık durum

Suriyeye birden kılını kıpırdatmayan herkes girmek istiyor ..Sanırım Esad düsücek,fransa neden olaya mudahil oldu ..Adamlar giricez diyor ..Türkiye ile ne zamandan beri savaş halindeler ,Türkiye giremedi ama sanırım Abd ve fransa giricek rusyada onay verdi esad düsücek ne dersiniz ?

Bu ortadoğu liderleri yerinde olsaydınız kanınıız son damlasına kadar saveşırmıydınız ? yoksa tamam demokrasi gelsin seçim olsun moduna mı girerdiniz ?


 
Suriye, Fransa icin eski bir somurgedir. Fransanin bu ise bu kadar istekli olmasinin en buyuk yani bu.

ingilizlerin destegini almayan amerika'nin ne yapacagi belli olmaz diyorum, bunun yaninda son takip ettigim haberlere gore halkin %75'i kadari savasa hayir diyor. Daha once bu kadar buyuk bir cogunluk "savasa hayir" dememisti, oranlari birbirine yakindi. Ayrica olay Irak'ti..

Rusya iki tane gemi ve bir kac tane denizalti gonderdi diye biliyorum, amerika asla rusyaya guvenerek is yapmaz, rusyanin da esad'i yedirmek gibi bir niyeti yok.

Butun bunlarin yaninda Çin, Rusya, Iran ve Surye'nin ayni blokta yol alma durumu da var. Olasi bir savas senaryosunda Çin'in tepkisi ABD icin herseyden daha onemli. Yapay ekonomilerinin tamamen cokmesini saglayabilir Çin.

Demokrasiyle gelmis adamlar, oyle ya da boyle demokrasi, turkiyedeki gibi bir sistem onlarinkide. Herkes biliyor, kim nerelere ne sekilde gelindigni.. Islerine gelince demokrasi gelsin secim yapilsin, islerine gelince demokrasi zaten var halkin bidi bidisi beni secti hesabi.. Asagi tukursen sakal yukari tukursen biyik hesabi.
  • foolrules  (30.08.13 14:44:53) 
Sorunun cevabı çok basit:

Ülkenin liderisin, dikta ile yönetiyorsun ya da seçilmiş diktatörsün ya da demokratsın, her ne haltsan osun. Yönetimde ufak tefek pürüzler olsa da büyük çoğunluk halinden memnun. Sen paraya para demeyip servetine servet katsan da ülkendeki insanları da sevip onların da yaşam kalitesini artırmak için elinden geleni yapıyorsun. sonra ABD denilen ülke ile ilişkilerin bir anda kötüleşiyor. Sebebi petrol ya da buna benzer bir durum. Politik olarak anlaşamıyorsun.

Bir de bakmışsın ülkende bir isyan başlamış. Bu isyanın finansörü falan belli zaten (bkz: michael soros) (bkz: bir ekonomik tetikçinin itirafları). sonra isyancıları bastırmak için uluslararası hukuka aykırı olaylar oluyor. (bkz: sivil halka saldırı) (bkz: kimyasal silah) sonra finansör ülkeler ya da finansör kişilerin ülkeleri bir anda tepenize biniyor. sizin gitmenizi aksi halde müdahale edileceğini söylüyorlar.

gider miydiniz?
  • himmet dayi  (30.08.13 14:54:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.