[]

harddisk ve ram değişimi garantiyi iptal eder mi?

biraz aradım taradım, bazı forumlarda etkilemez diyor ama bilen varsa beri gelebilir.




 
eğer yetkili teknik servis tarafından yaptırmadıysan garantiyi etkiler zira, yetkili servis dışında vida açılmaması gereklidir, ama bu ifademle çelişse de ram değiştirmek belki etkilemeyebilir.


  • edip  (24.03.09 23:24:21) 
pc de ediyorama laptopta modele gore etmıyor. bazılarında ram lerayrıca bi yerdedir, tum kasayı acamaya gerek yoktur. bazılarında ise kasayı acmak gerekiyor. kasayı acınca garanti bozuluyor. nerden anlıyorlar dersen, vidalara merkaptan fln bisilersuruyorlar. acıldıgında renk veriyor.

ha bu sadece ram ler icin di.

hdd ye gelince, pc de yine gidiyor, laptop da cok daha kolay. tek vidayı sokup degistireibliyorsun. gitmiyor diye biliyorum.

pc ise, her durumda da kasayı servise goturup orda taktırmak gerekir, laptop için se, kendinizyapaiblirsiniz tabiki de, servise goturun temizolsun.
  • bryan fury  (25.03.09 00:14:58 ~ 00:43:19) 
valla toshiba dizüstü bilgisayarımın 512x2 ramlerini 1024x2 eyledim kendi ellerimle. bu işlem esnasında herhangi bir etiket neyin sökülmediği ve ramleri de sakladığım için n'olur n'olmaz diye, şahsen kendimi pek garanti kapsamında, güvende hissediyorum =)

o tarz bi' güvenlik bandı neyin yoksa, servise götürürken de çaktırmayabileceksen bence sorun yok. çok bariz belli ediyo'san bi' şekilde, kabak başına patlayabilir yine de, bilemedim..
  • supercalifragilisticexpialidocious  (25.03.09 00:18:43) 
harddiski bilmiyorum ama ram icin kesinlikle bir sorun olmamasi lazim.
efendim, oyle garanti gidecekse onceden o manuellerin kirk yerine garanti gider bak sonra karismam notlari yazarlar.

  • yirtik foto  (25.03.09 00:21:55) 
sorun olmaz değiştirebilirsin. sen vidayı çıkardığın an anlaşılıyor kasayı açtığın. ancak ram ve hdd'ye sorun çıkartılmıyor.


  • abtash  (25.03.09 02:02:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.