[]

mutsuz golden retriever

zaten yavru bir siyam kedimiz vardı(4 aylık) yanına birde 4-5 aylık (veren kişi 4 dedi veteriner dişlerinden 5 dedi) golden aldık (bakamadığı için vermek isteyen birisinden)her neyse...

sorun şu ki bu yeni gelen köpeğimiz(adı güneş) çok mutsuz ve isteksiz görünüyor. veteriner bir sağlık sorunu yok ama yaşıtlarına göre çok sakinsin sen dedi. köpeğimiz evde sürekli uyuma ve uzanma pozisyonunda. 4 ayak üstüne sadece yer değiştirirken geçiyor. evde bizimle kalıyor ve biz neredeysek genelde oraya gelip yatıyor. fakat hiç tepkisi yok. ilgisini çekebilirsek eğer ki o da çok zor oluyor, en fazla bir kaç dk ayakta kalıyor ve oyun oynuyor olsak bile gidip bir kenara yatıyor. neredeyse hiç havlamıyor...

sadece yeni birisini görünce ve dısarıda köpeklerle karşılaşınca heyecanlı oluyor, havlıyor vs. ve de sadece kapı açılınca hareketleniyor.

bizi yada evi sevmedi desem her geziden sonra eve gene koşa koşa geliyor, evde biz nereye gidersek peşimizden dolanıyor, yalnız kalmak istemiyor. ama yanımızdayken sadece uzanıyor.

kediyle araları fena değil. arada kedimizle oynamak istediğinde kedi korkup hırlıyor yada kaçıyor. onun dısında aynı odada uyuyorlar, yemek yiyorlar. birbileri ile temas etmediklerinde sorunları olmuyor.

nedir bu durum sizce? eski sahibini mi özlüyor(iki ay bakmış sanırım )
yoksa bu yaşlarda normal mi bu durum?
yada biz birşeyi eksik mi yapıyoruz?

 
ilk olarak şunu söyleyeyim: kediyle birbirlerine alışırlar, merak etmeyin.
yani kedi eğer direk olarak saldırmıyorsa, böyle davrandığı köpeğe yavaş yavaş alışır.

bunun dışında sakin yapılı goldenlar var.
benim bir arkadaşımınki de böyleydi, ama benimki canavar resmen.
anlattığınız psikolojik bir soruna benzemiyor.
daha çok sakin bir hayvanı andırıyor.

yalnız kalmak istememesi normal.
henüz bebek olduğu için belki tam anlayamamıştır ne olduğunu, ama biraz yabancılık çekiyor olabilir.

mutlaka çok ilgi gösterin (ama şımartmayın).
yani zaman ayırın, yürüyüşe çıkın, oyun oynayın, sevin vsvs.
ama yine de disiplinli olun, yani seviyorsunuz diye her istediğini yapmayın elbette.

ki zaten şımarık bir hayvana benzemiyor.
ama işte önemli olan kendini güvende hissettirmek.

bana sorarsanız bir sorun yok.
  • blatta hiberna  (29.08.13 23:08:32 ~ 23:09:20) 
çevrenizde yaşıtı olan bir köpek arkadaş bulun oynasınlar falan bir kendine gelsin. o yaşta o kadar sakin olması hasta olabileceğini düşündürttü ama veteriner bakmış, hasta olsa anlardı herhalde.


  • r_u_h  (29.08.13 23:25:20) 
birde havaların sıcak olmasından süpheleniyoruz...

ama cidden çok tepkisiz ve isteksiz. başında üç kişi bir tepki almak için şaklabanlık yapıyoruz, şöyle bi bakıp yeniden yere seriliyor. tutup ters çevirince öyle bekliyor istediğin yöne yatır öyle duruyor. ayaklarını oynat falan hiç direnmiyor. belki arada bir elimizi yalıyor onun dışında yatmaya devam ediyor...
  • patir  (29.08.13 23:26:15) 
o arkadaşımınki de sinir bozucu bir sakinliğe sahipti. :)
yani olamayacak bir şey değil.
yaşadıklarının sonucunda dediğim gibi biraz yabancılık çekiyorsa, e biraz da sakinse böyle olabilir.

sağlık kontrollerini ihmal etmeyin.
kulaklarının duyduğundan, yüzde 100 gördüğünden emin olun, sevildiğini bilmesini ve kendini güvende hissetmesini sağlayın o kadar.
yani böyleyse böyle, yapacak bir şey yok.

içinize sinmiyorsa başka bir veterinere de gösterebilirsiniz mesela.
  • blatta hiberna  (30.08.13 00:13:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.