[]

Şifreli macbook pro harddiskini acabilmek

Selamlar efenim, simdi bende bir tane 2012 late retinalı mekbuk pro var. Vakti zamanında ben bunun harddiskini encyripted ettiyidim ( ne akılla ettiysem, roket planı saklıyorum sanki içinde amk) ve onu yaptığımdan beridir de makineyi restart etmemistim, hep kapagını kapatıp-acıp uyku modunda kullanıyordum, ta ki 2saat oncesınde kadar. Aleti restart ettim ve dogal olarak hd nın parolasını ıstedı ve bende tabiiğki unutmustum. Habire denedim bişyler ama nafile. Napayım simdi :/

Yazı kalitesi icin kusura bakmayın telefondan yazıyorum cunku


 
filevault'ta der ki: "WARNING: You will need your login password or a recovery key to access your data. A recovery key is automatically generated as part of this setup. If you forget both your password and recovery key, the data will be lost."

kullanicinizin sifresine ya da sifreleme islemi basinda size verilen recovery key'e ihtiyaciniz var. ikisini de bilmiyorsaniz yapacak bir sey yok, hard disk'i bicimlendirip sistemi tekrar kurmalisiniz.

filevault, kurulum sirasinda recovery key'i apple sunucularinda saklamak isteyip istemediginizi sorar. istiyorum derseniz sizin apple id'niz ile o bilgiyi tutar. tabii 3 tane guvenlik sorusu ile birlikte. eger o secenegi isaretlediyseniz guvenlik sorularinin cevaplarini hatirlamaya calisin ve recovery key'i edinin.

apple support'tan:

"Retrieving your recovery key from Apple

If you forget your login password for a OS X Lion FileVault-encrypted drive, and you had chosen to store your recovery key with Apple, you may contact AppleCare and request retrieval of your recovery key. Typing in the wrong login password three times will produce a note under the password field which states, "If you forgot your password, you can… …reset it using your recovery key."

Click the triangle-button next to that message to reveal the Recovery Key textfield (which replaces the password textfield) and AppleCare contact information, along with your computer's Serial Number and a Record Number. You will need to provide these two pieces of information in order for AppleCare to retrieve your recovery key.

Upon successful retrieval and entry of your recovery key, you will be prompted to change your login password. After changing your login password, it is also recommended that you change your FileVault recovery key and upload the new one to Apple."
  • fader  (29.08.13 22:06:28 ~ 22:07:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.