[]

KYK - Yanlış Yurt Başvurusu - Çok Önemli

Babam memurken vefaat edip malulen emekli olmuştu.(Ya da ben öyle biliyorum memurken kalp krizinden ölünce malulen emekli olunmuyor mu?) Ben de emekli sandığından dul yetim maaşı alıyorum. Yurt başvurusu yaparken öncelik kısmına sosyal güvenlik kurumundan malul aylığı alanların çocukları seçeneğini işaretledim. Birkaç kişiye sorduğumda o seçeneğin şehit ve gazi gibi malullük için olduğunu söylediler şimdi sorularım şunlar:

1- Ben o öncelik kısmına giriyor muyum?
2- Girmiyorsam yanlış başvuru yaptığım için kayıt yapamayacak mıyım?
3- Durumumu anlatırsam art niyetli bi' yanlış başvuru olmadığını benzer durumdan yanlış seçeneği işaretlediğimi kayıt sırasında söylersem etkili olur mu?
4- Babası normal ölmekten farklı olarak memurken vefaat etmesinin bir önceliği yok mu?

(KYK'yı 444 1 961'i günlerdir arıyorum ama sürekli menülerde dolaştırıyorlar bir yere bağlamıyorlar. Bir menüde de yanlış başvuru için başvurduğunu yurdu arayın diyorlar. Yurdu aradığımda ise yanlış yaptıysanız hatalı başvuruya düşer diyen çok ilgisiz bi kadın vardı. Hatalı yaptım sonuç açıklanmadan değiştirmek istiyorum dedim bi şey yapamazsınız dedi.)

Yarın resmi tatil akabinde de sonuçlar açıklanacak. Yani bana şuan çok acil bi' bilgi lazım.

Ek olarak sorum ise: yurt başvurusu yaptıktan sonra başka bi yere taşındık. Yurt başvurusunda söylediğim adresten farklı bi ilçeye taşındık. Bu sorun oluşturur mu? Çünkü gittiğim üniversite şehirdışında. İlçe arası adres değişikliği fark eder mi?

 
1.olabilir
2.yanlışsa bile kayıt yapılabilir
3.olur
4.önceliği yok; eğer işle ilgili bir durum değilse.
  • jimjim  (29.08.13 19:24:41) 
Öncelik Belgesi


Şehit ve gazi çocuğu ile malullük, vazife malullüğü veya harp mamullüğü aylığı alanların çocukları ile vazifa malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları(Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
diye tanımlanmış, vazife mamullüğü de sosyal sigortalar kanununda
Vazife Malûllüğü
ve Harp Malüllüğü
(5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel sağlık
Sigortası Kanunu)
MADDE 47
-
(Değişik: 17/4/2008
-
5754/27 md.)
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk defa 4 üncü maddenin birinci fıkrasının
(c) bendi kapsamında s
igortalı olanlar için aşağıdaki hallerde vazife malûllüğü hükümleri
uygulanır. 25 inci maddede belirtilen malûllük; sigortalıların vazifelerini yaptıkları sırada
veya vazifeleri dışında idarelerince görevlendirildikleri herhangi bir kamu idaresine ait başk
a
işleri yaparken bu işlerden veya kurumlarının menfaatini korumak maksadıyla bir iş yaparken
ya da idarelerince sağlanan bir taşıtla işe gelişi ve işten dönüşü sırasında veya işyerinde
meydana gelen kazadan doğmuş olursa, buna vazife malûllüğü ve bunlara
uğrayanlara da
vazife malûlü denir. diye tanımlanmış.
yani vazife malüllüğü yalnız çalışırken işyerinde ya da iş yerinin aracında kazaya uğraması halinde sözkonusu.doğal ölüm vazife malullüğü olmuyor.

yetim maaşı da onla alakalı değil, herhangi bir şekilde sigortalı kişi ölünce henüz çalışmayan çocuklarına ya da çalışmayan eşine bağlanan bir maaş.
  • alice practice  (29.08.13 19:43:46) 
kyk yurdunda kalmıştım. yurtta kalanların yani asil çıkanlar neredeyse hepsi annesi babası boşanmış, anne veya babası vefat etmiş olanlardı.
kyk buna göre yurtlara yerleştirme yapıyor.
yanlış bir yeri işaretlemişsiniz ama sanmıyorum yine de yurt verirler size (umarım). maaşını, malını mülkünü yazmayanlara da çıkmıştı çünkü. eğer zaten çıkmazsa allah belalarını versin o zaman.
adresinizi değiştirmeniz sorun teşkil etmez.
  • leadzeppelin  (29.08.13 20:25:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.