[]

kediler

Merhaba.
ofisimizde dekor amaçlı kullandığımız çöp kovasına bir kedi yavruladı. şimdi görebildiğim iki tane yavru var.
dün mutfak kapısında miyavlayınca çaycı ablamız tavuk döner-patates kızartmasıyla beslemiş anneyi. bugün de çorba koymuş ama içmemiş :)
anladığım kadarıyla anne gayet sağlıklı, bebeklere yaklaşmıyoruz zaten.
ben de az önce gidip süt verdim. henüz içmedi. ofisin balkon ve giriş kapısı var, iki tarafta da dolanıp miyavlıyor. ne istediğini anlayamadık.
suyu da var.
miyavlayıp sandalyeye sürtünüyor.
ilgi mi bekliyor, pirelenmiş mi ?
eczanede bulabilir miyim pire ilacını? petshop yok yakınlarda.
resimler birazdan gelecek.
sevgiler.

 
süt vermeyin ishal olur, kedilerde laktoz sindirimi mevcut değil. verecekseniz laktozsuz süt verin. daha iyisi gidip bir petshopa durumu söyleyince anne kedi için ek gıda önerirler.

petshop yok demişsiniz sonradan gördüm. az büyükçe marketlerin hepsinde pınarın laktozsuz sütü var. ondan verebilirsiniz.

sürtünme hareketi içgüdüsel bi hareket, sevilmek istiyor olabilir.
  • physcos physcos  (29.08.13 13:48:00 ~ 13:50:07) 
yeni doğurmuş kediye yoğurt verin derler ama bilemiyorum doğruluğunu tebiy.


  • mutevazi  (29.08.13 15:00:47) 
sutu sulandirarak verirseniz ishal olmuyor.

surtunme sebebi muhtemelen ilgi istemesiyle alakali.

yeni dogan kediye annesinden baska kimse hicbirsey vermemelidir. en azindan yavrular ayaklanip ortaliga cikana kadar.
  • foolrules  (29.08.13 15:05:37) 
sütü sulandırırsanız laktozu da seyreltmiş olursunuz, yok etmiş olmazsınız. anne kedi o yeni doğurmuş, bütün metabolizması alt üst olmuştur. sulandırılmış süt de evet normal süte göre ii ama yine de ishal olabilir.


  • physcos physcos  (29.08.13 16:30:45) 
buraları okuyorum o yüzden sulandırıp vermiştim sütü. bu arada resimler pek anlaşılmıyor ama çöp kovasının içinde yumurcaklar.

yarından pazartesiye kadar kimse olmayacak ofiste. bahçeye yiyecek koysam başka kediler girip yiyorlar çitin altından falan geçip.
ne yapsam da üç gün aç kalmasalar ? evimiz uzak, gelip bakamayız maalesef.
  • proverb haste makes waste  (29.08.13 17:29:12) 
www.google.com.tr


bunun benzerini leğen ve 5lik pet şişeyle yapabilirsiniz.
  • physcos physcos  (30.08.13 00:00:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.