[]

Canon EFS 18-55mm vs 50mm f/1.8 II (Düşük ışıktaki ortamda)

Merhaba,
Bu akşam bir barda konser fotoğraflanacak ama sahnedekileri çekmek için en iyi sonucu hangi lens verir bilmiyorum. Fotoğrafla ilgilenen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim, teşekkürler.



 
diyaframı 1.8 olan yani daha açık diyaframa sahip olan 50 mm lik objektif gece çekimlerinde daha fazla ışık alacağı için karanlıkta daha çok işinizi görecektir. 18-55 in bildiğim kadarıyla diyaframı 5-5.6 bu bağlamda karanlıkta sıkıntı çıkartabilir iso ya yüklenirseniz de bol bol kumlu fotoğraf elde edersiniz tabi bu da nahoş bir durum oluşturur.


  • joehigashi  (29.08.13 12:43:16 ~ 12:44:17) 
her iki lensle de, iso'ya abanmadan veya harici ışık kaynağı (flaş) kullanmadan doğru dzgün bir sonuç alamazsınız. flaş kullanmayacaksanız illa iso'ya biraz abanacaksınız.

ha yine de bu iki lensten 50mm olan, açık diyaframı sebebiyle daha çok ışık alacağından diğerinden iyi çeker. yine de şöyle bir şey var, ışık alsın diye açık diyaframla yaptığınız çekimde ışık açısından belki biraz daha avantajlı olacaksınız ama kullandığınız açık diyafram nedeniyle rezil gibi bir net alan derinliği ile karşı karşıya kalacaksınız ki bence bu 6400 iso ile çekilmiş fotoğrafın kumundan daha kötü bir şey. 50mm lensle 5.6 diyaframda çekim yapmak ile 18-55 lensin zaten 50mm odak uzaklığında vereceği maksimum diyafram açıklığı da 5.6'dır arasında o ışıkta gözle görülür bir kalite farkı olacağını sanmıyorum.

paso solisti yakın plan çekecekseniz, yani alan derinliği çok önemli değilse 50mm ile çekin. yoksa kadraj ayarlamak için bile gezip durmanız gerekecek, 18-55 ile çekin. her iki durumda da iso'ya acımayın.

zira o şartlarda en iyi sonucu 70-200 L f:4 verir.
  • kibritsuyu  (29.08.13 13:02:52 ~ 13:04:22) 
Makine crop factor ise, 50mm; 80mm'ye dönüştüğünden konum itibariyle kadraj sorunu yaşanabilir, dikkat etmekte fayda var. Ayrıca 50mm f/1.8II fiyat/performans şaheseri olsa da, odaklamada sıkıntı yaşattığı durumlar da olabilmekte.


  • faith no more  (29.08.13 13:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.