[]

Yabancı bankada birikim hesabı açmak

[Çok önemli!]

Yabancı bir ülkedeki bankada hesap açıp, buradan havaleyle oraya para aktarmayı ve bunu birikim olarak devam ettirmeyi istiyorum (küçük kızım için "eğitim fonu").

-Buradan online, ya da bağlantıda olduğum yerli banka aracılığıyla bunu yapmak mümkün mü?

-Yurt dışına çıktığım bir zamanda bunu yapmak mümkün mü? (Örneğin bir avrupa birliği ülkesine gittiğimde başka bir avrupa birliği ülkesindeki bankada hesap açtırmak)

-mümkünse dezavantajı ne olur?

Çok sağolun cevaplarınız için şimdiden.

edit: miktarlar yüklü değil, o kadar paramız zaten yok.

 
her ülkenin kendi özel bankacılık düzenlemeleri mevcuttur. bu biraz kafanızdaki ülke ile ilgili. hangi ülkede açmak istiyorsunuz? gelişmiş ve güvenli ülkelerin bankacılık sistemleri iyidir hoştur ancak mevduat getirisi düşüktür bir de o ülkelerin vergi mevzuatları var ki en önemli konulardan birisidir. daha yüksek mevduat veren bankalar da gelişmekte olan ülkelerde olur genellikle. ki onların da güvenlik ve güvenilirliği araştırılmalı.
bunun yerine alternatif yatırım araçları (yurtdışı fonlar vs) sunan türk bankaları ile çalışılabilir.

  • mat couthon  (29.08.13 11:40:29) 
AB üyesi bazı ülkeler minimum limit 150.000€ civarı istiyor, mevduatınız yeterli ise açabilirsiniz. Ayrıca andorra'yı inceleyin derim, biz ( eşim ve ben) orayı seçtik vergi açısından sorunsuz ( esim ab vatandaşı, bizde problem olmadı) ancak bir de şu var, İspanya icin örnekleyebilirim, kriz yüzünden gelen tüm parayı takip ettikleri icin belirli bir limit üstü alış verisi bile nakit olarak yapamıyor, para çekerken ( yüklü miktar) bin tane nerden geldi, nereye gidecek ispatlıyorsunuz.


  • The Pleasure of Pain  (29.08.13 11:48:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.