[]

Karaciğer Lezyon

Merhaba,
Annem Rahim ağzı kanser teşhisi ile 2011 ekim ayında, 1ay boyunca sadece radyoterapi gördü. O günden bugüne düzenli olarak kontrollere gitmekteyiz. Herhangi ters bir durumla karşılaşmadık.

Geçen hafta rutin kontrolleri için kan testi yaptırdı. doktoru kan testinde herhangi bir sorun olmadığını sadece karaciğerde yağlanma olduğu sonucuna vardı.(bu arada; annem 3-4ay önce akrabası bir doktorun tavsiyesi üzerine kolesterol ilaçlarını bırakmış)
doktor 6ayda bir çektirdiğimiz MR 'ı tekrar bizden istedi.

Annem bunun üzerine memlekette gitti, orada MR işlerini daha çabuk halledebileceğini düşündü.şuanda da orada.... MR Sonucu ise bugun belli olmuş.bana okudu.fakat tıbbi terimleri telaffuz edemdiği için buraya tam metni yazamıyorum. aklımda kalan kelimeler şunlar;
karaciğer için konuşuyorum...."11x14mm lezyon....metastaz ekarte edilememiştir." gibi şeyler kaldı aklımda. birde pet scan çektirilmesi konusunda tavsiyede bulunmuşlar.

elim ayağım titriyor ne olduğu konusunda fikri olan arkadaşlara şimdiden tşk ederim.

 
metastaz yayılma demek yayılma durdurulamamış cinsinden bi şey CA varmıydı yazılanların içinde :S bunları yazmak bile zor allah kolaylık sabır ve sıhhat versin.

not: teyzem aynı şeyle savaşıyor siz çok erken yakalamışsınız kitle çok ufak
  • Dönmezer  (28.08.13 21:35:30) 
"Endometrium ca" sonuçlarda bu kelime grubunun varlığını özellikle sorgulattırdım ama bundan bahsetmediler. karaciğer için düşülen ek notta yukarda belirttiğim gibi parça parça kaldı aklımda.
yanıt ve iyi dilekleriniz için tşkler,
teyzenizede geçmiş olsun .
  • kamilkoc  (28.08.13 21:43:30) 
"sıçrama değil denilemez" yazılmış, bunu ayırt etmek için pet scan lazım, umarım sıçrama değildir, düzenli kontroller de yapılıyormuş zaten.


  • nolmus yani  (28.08.13 21:45:00) 
cevaplarınız için çok tşk.ederim


  • kamilkoc  (28.08.13 22:37:46) 
karaciğer yağlanması toplumda çok sık , %30 gibi bir oran okumuştum yanlış hatırlamıyrsam. onun için korkma ikincisi adam şüphelenmiş ileri düzey inceleme istemiş böyle durumlarda tumor markerları yükseliyor lab testlerinde göze çarpardı büyük ihtimalle. rahat olmaya çalışın umarım bişeyi yktur.


  • batman degil betmen  (28.08.13 23:50:26) 
"belirtilen oranlarda bir lezyon var ama ne olduğu belli değil biz patologlar olarak en kötü ihtimali düşündük ama karar veremedik o en kötü ihtimal olabilir; yazalım da akılda bulunsun sorumluluk almayalım."

geçmiş olsun efenim, içinizi rahat tutun, doktorunuzla konuşun, en kötü biyopsi yaparlar, sonuç kesinleşir. kendinizi yemezsiniz.
  • saclarimdaki papatyalar  (29.08.13 02:28:01) 
cevaplar için çok tşkler.
bunlarda benim için bi umut işte. tekrar tşkler.

  • kamilkoc  (29.08.13 03:41:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.