[]

Başka ülkelerdeki tv yayınları

Nedense bana görüntü kaliteleri kötü gibi geliyor. Özellikle brezilya yada arap ülkeleri. Ayrıca başka uydulardaki kanallara baktığımda türk olmadıklarını görüntüdeki renkler filan anlayabiliyorum. Sanırım bu PAL NTSC filan şekilde farklar var ama teknik olarak açıklayabilecek var mı?




 
ben de aynisini dizilerde anliyorum. turk dizilerinin asiri kalitesiz oldugunu dusunuyorum isiklandirmalar, muzikler, oyunculuk vs rezalet zaten. 20 sene once cekilen amerikan dizilerinin goruntu kaliteleri 2013 turk dizilerinden daha iyi mesela.
teknik bir bilgim yok, kisisel dusuncem

  • babamasoliimbananickaldirsin  (28.08.13 20:52:30) 
ntsc pal olayında ben de fark ediyorum. ama teknik kısmını bilmiyorum maalesef.


  • sutlu nescafe  (28.08.13 21:01:20) 
dediğiniz olay (ntsc ve pal - frame per second+visual lines yönünden) yayın kalitesini etkileyen bir olay. ancak dizilerin çekimleri de önemli. TR'ye adam gibi ekipmanlar gireli çok olmadı zaten, bir de editleyen adamın ustalığı var. kimisi rengi sıcaklaştırır scanlı renkler çeker, brezilya dizilerindeki puslu ve yapmacık hava mesela yine bununla alakalı. daha kalitesiz demek değil onun tarzı böyle demek gerek.

ha ama türk dizilerine diyecek binlerce lafım var. ilki hikaye yazamıyoruz. ikincisi görüntüye özen göstermektense kamera açılarında değişik şeyler denemektense karakter ve hikayeye odaklanılıyor. böyle olunca o tat alınmıyor.

teknik yönden değil de kişilerde bitiyor bence olay.

çok yüzeysel yorumum bu. derinlemesine açılabilir bir boş vaktimde tabi.
  • wiillii  (28.08.13 21:03:34 ~ 21:06:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.