[]

Fitness

Haftada iki gün birer buçuk saat fitness'a gidiyorum. Yani haftada toplam üç saat. Bir işe yarar mı sıkılaşma, biraz da kilo verme için falan? Yoksa haftada 3 saat fitness bir şeye yaramaz mı, yarar da etkisini uzun vadede mi gösterir?
Yaptığım şeyleri de söyleyeyim.
30 dk koşu bandında yürüme 5.5 km hızla. Bugün ikinci günümdü koşmaya da çalıştım koşu, yürüyüş karışık diyelim.
10 dk Eliptik Bisiklet
15 dk bisiklet
Mekik
1 kiloluk ağırlıklarla birkaç abuk hareket
Toplam 1.5 saat falan oldu. Ağırlık kaldırmalı aletlere sonra geçicem.

 
bence bi işe yaramaz haftada 3 saat nedir ki bide zorlayıcı bir hareket yok


  • mosquera  (28.08.13 19:34:55) 
haftada toplam 1.5 saat sürüyor antremanlarım haftanın 3 günü yarım saat duyuruda benim yaptığım programı yapacak erkek sayısı bir elin parmaklarını geçmez. bu programla kilo verirsin ama kas yapamazsın.


  • lathspell  (28.08.13 19:45:15) 
(bkz: insanity )


  • okuyucu olmak da iyi be  (28.08.13 20:07:43) 
faydasını gördüğüm kendi programımı yazayım, yalnız bu fitnısss mı oluyor nedir pek bilemiyorum o kadarını:
Her gün 40 dakika koşu (mesafe 4-4,5 km), başlangıçta periyodik olarak hafif tempo yüksek tempo arası geçişlerle (örn. 500 m.de bir tempoyu düşürüp yükselterek)(bu kondisyonunu hızlıca yükseltmek ve nefesini açmak için), sonra da sabit yüksek veya orta yüksk tempo.
- ters mekik (setleri gücüne göre ayarla)
- yerde uzanır pozisyonda pedal çevirme hareketi (30 sn. x 3)
- yana eğilme hareketi 5 dk.x3(adını bilmiyorum da şu elinde ağırlıklı veya ağırlıksız mum gibi durup bir sağa bir sola olan)
- kolları yana açıp daire çizdrmek (circling arms) 4 dk. X3
- twist hareketi 5 dk. x3
- başının üstündeki bir şeyi kaldırıyormuşçsına kollarını omuz hizasında tutarak kaldırıp indirmek 4 dk x3(omuzlar için)
Koşu hariç setleri hareketleri değiştirerek yapsan başlangıçta zorlanmazsın, sonra değiştirebilirsin istersen. Yani hepsinden bir set yapıp diğer setlere sonra geçerek.
Umarım hareketleri tarif edebilmişimdir.
Her gün yaptım, yapıyorum ve toplamda 1-1,5 saatimi alıyor.
  • dafaiss  (28.08.13 20:09:57) 
her spora insanity ve p90x yazanlara, açıklama bile yapmadan sadece yazanlara veya bakınız verenlere aldanma. öyle dünya üzerinde herkesin yapabileceği, herkese maksimum etki verebilecek bir program yok. öyle sanıyorlar onları.

dafaiss iyi anlatmış gerçi ama özet geçeyim yine de bazı şeyleri, aynı tempoda gitme. başla 4 ile sonra dafaiss'in dediği gibi. yapabildiğin kadar gün aşırı gitmeye çalış. hafta usulü takılma. pazartesi gittin salı boşsan ve yorgun değilsen yine git. yorgunsan perşembe yap, sonra ona göre sonraki ya da daha da sonraki gün yap. ayarla kendini direk "pazartesi cuma" falan yapma. dinamik bir programın olsun.
  • zazazaraeta  (28.08.13 20:50:04) 
Benim sana önerim elitik makinesini en az 20 dakika yapman. Sıkılarından için sana en çok eliptik yarar. Yürüyüşü 6.1 6.2 gibi hızlarda 20 dk eliptik de makinenin tension ayarı en alt seviyedeyken yirmi dk yap. Eliptik popoyu ve yanları çok iyi sıkılaştıracak.


  • fuerteventura  (29.08.13 00:19:39) 
Hepsinden önce beslenmeye bağlı. Diyetler filan çok önemli


  • cunupkral  (06.12.13 04:31:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.