[]

eliptik bisiklet

merhabalar,

şehir bisikleti alamadım bari eliptik bisiklet alıp evde takılayım dedim. ama okudukça aklım karışmaya başladı.

iki türü var; manyetik ve kayışlı

anladığım kadarıyla manyetikler daha sessiz, apartmanda olduğum için sessizlik benim için önemli. peki teknik özelliklerde pedalları manuel ayarlanır dedikleri ne oluyor mesela?

ayrıca seleli veya selesiz hangisini tercih etmeliyim?

öncelikle sessiz,
imkan varsa seleli (bu sizden aşacağım yanıta göre değişecek)
350 lirayı geçmeyen,
servis-kurulum problemi yaşatmayan hangi eliptik bisikleti önerirsiniz?

bir de dikkat etmem gereken başka noktaları belirtirseniz sevinirim.

 
Ben bunu aldım, evde kendim kurdum. İşimi de görüyor şimdiye kadar.

www.n11.com
  • tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz  (28.08.13 15:54:38) 
bu eliptik değil yalnız. normal kondüsyon bisikleti.

şimdi kayışlı veya manyetik arasındaki ses, apartmandakileri rahatsız edecek bir ses değil. siz pedal çevirdikçe önde dönen koca bi tekerlek var. etrafına kayış geçirilmiş. direnç ayarını yükselttikçe o kayış geriliyor. yani siz pedal çevirdikçe fısssııı fısssıııı diye dönen tekerleğin kayışa sürtme sesini duyuyorsunuz. aşağı katlara falan gidecek bir ses değil. manteyiklerde o ses yok. hiç ses yok. kapalı bir kutu içinde nasıl bir mekanizma varsa artık.

selelinin güzelliği şu, diyelim ki yoruldunuz. bu egzersizi yaparken dinlenmek için durmamanız gerekiyor. yüksek dirençte ayakta çalışırken yorulunca direnci düşürüp seleye oturuyorsunuz, normal bisiklet gibi çevirmeye devam ediyorsunuz. hem dinleniyorsunuz, hem egzersizi bırakmamış oluyorsunuz. ha çok lazım değil, sadece direnci düşüyüp hafif tempoda ayakta takılarak da dinlenirim diyorsanız sele çok da lazım değil.

"pedalları manuel ayarlanır" dedikleri de muhtemelen dijital göstergeyle bıt bıt düğmeye basarak değil de çata çata çata diye koca bir düğmeyi çevirerek ayarlanır demek istiyorlardır.
  • kibritsuyu  (28.08.13 16:08:46) 
Elipstik Bisiklet ben de aldım fakat sadece bacakları ve kalçaları çalıştırıyor gibi geldi bana. Yani biraz o bölgelerde kalınlaşma meydana gelebilir. Keşke yürüyüş bandı alsaydım diyorum. Almadan önce çok detaylı bir araştırma yap. Gerçekten istediğin alet bu mu ona karar ver önce.


  • yenilmes  (28.08.13 16:23:01) 
@tok olduğumuz halde yaftalar yiyiyoruz

bisikletten ziyade eliptik ya da moonwalk denilen aleti tercih ediyorum.

@yenilmes

koşu bandında çalışmaktan hoşlanmadığımı farkettim. zaten eski sporcuyum, bacaklarım yeterince kaslı, o kısımlarda kaybettiğim kasları geri kanazmak derdindeyim. kollarımı da çalışıtıyor olması benim için önemli.

@kibritsuyu

sizce hangisi? ben farkı pek farkedemedim.

1-) www.hizlial.com

2-) www.hizlial.com

3-)www.hizlial.com (mesela bunun "n" içermeyen bir modeli daha var, fiyatları aynı farklarını hiççç anlamadım)

4-) www.hizlial.com
  • strawberry first  (28.08.13 16:57:15) 
Ben de bu var gayet de iyi yani

www.sporsiparisim.com
  • indescribable  (28.08.13 17:00:22) 
www.sporsiparisim.com

Memnunuz ailecek.

Ben de bu var ama senin fiyatın iki katı.:(

Önceki cevabı şimdi sileceğim mobilde yazmak zor da :(
  • indescribable  (28.08.13 17:07:06) 
@indescribable

"Kademeli ayarlanabilir pedal direnci"

manuel mi ayar yapıyorsunuz, yoksa dijital olarak mı?
  • strawberry first  (28.08.13 17:20:30) 
Tekerlek kısmının hemen üstünde bi yer var, bak kelimeyi şuan hatırlamıorum ama, ayarlamasını sen yapıyordun ağır ya da hafif olarak çevire çevire. Vana misali.
Manuel.
Onun haricinde ekranı hızı, zamanı yaktığın kaloriyi kalp ritmini falan gösteriyo
Yani biz bunu alalı 4 sene oldu :(
  • indescribable  (29.08.13 10:49:38) 
indescribable'ın linkini verdiği de, sizin linkini verdiklerinizden altis dışında olanlar da mekanik, kayışlı model. sadece altis manyetik.

ama alacaksanız da manyetik öneririm.

benimki de şundan: www.hizlial.com

ben memnunum.
  • kibritsuyu  (29.08.13 11:46:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.