[]

Vize Fransa Avusturya

Selamlar,

Avusturya'dan öğrenci vizesi aldığımda, bu vizenin geçerlilik süresi (atıyorum) eylül 2009 itibariyle başladı diyelim. Ve ben ağustos gibi fransa'ya gitmeyi planlıyorum, (ordan alacağım vize işleri problem değil) Fransa'dan Avusturya'ya girmeye kalktığımda problem çıkarırlar mı? (Öğrenci vizesinin başladığı tarihten sonra girmeyi düşünüyorum).


 
çıkmaz. zaten vizene falan da kimse bakmıyor.


  • vecihi  (24.03.09 12:34:16) 
eger ogrenci vizesi ile avusturya'ya giriyorsan avusturya'ya geldiginde oturma iznine basvurman lazim, eger 6 aylik erasmus programi ile geliyorsan o zaman oturma izni almana gerek yok ancak bu durumda ogrenci vizenin schengen giris cikisli olmasi lazim.


  • fnac  (24.03.09 12:34:30) 
uçakla gitmeyeceksen zaten kontrol filan yapılmıyor. geçip gidiyorsun. arabayla, otobüsle ya da trenle.


  • ali87  (24.03.09 13:33:32) 
peki sonra türkiyeye girerken oradan (avusturya) ya da buradan (türkiye) sormazlar mı bana "sen avusturya'ya (da) vize almışsın ama ne fransa'dan çıkmışsın ne de avusturya'ya girmişsin" diye? ya da orada pasaportu ya da vizeyi uzatmam icab ettiğinde?[avusturya'ya master yapmak için gitmeye uğraşıyorum, oturma izniyle ilgili belgeleri okulun kabul kağıdı ile yollayacaklarmış, doldurup vize başvurusu ile birlikte verekmişim]


  • diabolus in musica  (24.03.09 13:50:02) 
fransaya girdikten sonra hic bir problem olmaz. ogrenci vizsei tarihinden once de girebilirsin. ikisi de schengen alanina dahil. ucakla da gitsen kontrol falan yok. rahat ol. ayrica sana kimse hem vize almissin hem niye ordan girdin burdan ciktin diye hesap soramaz. senin elinge fransaya giris icin gecerli vize varsa schengen kurallari geregi butun schengen ulkelerinde at kosturabilirsin. turk pasaport polisi onlari avusturya fransa diye ayiramaz. schengene girersin schengenden cikarsin. hangi ulkeden girip ciktigin onemli degil. rahat ol.


  • esreverdaer  (24.03.09 14:32:53) 
Hangi ülkeden girip çıktığınız tabii ki önemli.
Schengen kuralları gereği vizeyi asıl ziyaret edeceğiniz ülkeden almak durumundasınız. Normalde girişte size bunu kanıtlayan belgelerinizi göstermenizi isteyebilirler. Özellikle Hollanda ve Almanya gibi ülkeler bu işi çok sıkı tutuyor. Öyle kafanıza göre Fransa vizesiyle direkt Amsterdam'a gezmeye gidemiyorsunuz.

Şimdi gelelim sizin durumunuza..
Ziyaretçi değilsiniz; dolayısıyla prosedür daha farklı. Avusturya size ya D tipi ya da oturma izni formatında bir vize verecek. D tipi olursa bu yalnızca Avusturya için geçerli olur, başka ülkelere gidemezsiniz. Fransa için ayrıca vize almanız gerekir. Oturma izni formatında (pembeli mavili) olursa istediğiniz ülkeye kafanıza göre girip çıkabilirsiniz.

Fransa'dan Avusturya'ya geçişinizde ise hiçbir sorun olmaz. Zaten Schengen ülkeleri arası (kara-hava-deniz her türlü) sınır geçişlerinde rutin pasaport kontrolü yok. Dolayısıyla kimse de size "Neden fransa'dan çıkış damgan yok?" diye sormayacaktır. Sorarlarsa da anlatırsınız "sınır kontrolü yok ki damga olsun" diye.
  • 386 dx  (24.03.09 15:13:09 ~ 15:15:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.