[]

mezzosoprano basit lied önerisi

Merabaa. Bana basit şarkı önerilerinde bulunabilir misiniz? Hüzünlü veya neşeli olabilir. Antik aryalardan filan da olur, çok uzun olmayan başka şey de olur. Ne kadar önerirseniz o kadar iyi. İçlerinden seçicem. Ses tonum ince ama çok geniş oktavlardan söyleyemiyorum diye düşünün. Ortalama, basit bir şey olsun işte. Ama sıkıcı da olmasın.

Bir de piyanoyla çalıp söylemesi kolay bir şarkı önerebilirseniz iyi olur aslında. Ama onun iyice basit olması lazım. Hehe. Yani komplike bi şeyi çalarken söyleyemem.

Teşekkürler.

 
"nel cor piu non mi sento"... öğrencilerime bunu çalıştırıp sokardım. kısadır, eşliği de kolaydır, sesi gösteren yeri "gio ven tu" bölümüdür.
www.youtube.com

o cessate di piagarmi çok düz giden ve pek ses gücünü gösterebileceğin bir parça değil ama çok söylenir sınavlarda da.

gia il sole dal gange hızlı olanlara güzel bir örnek olabilir, ben de bununla girmiştim hatta okula (erkek halimle)
www.youtube.com

olur da eşlikle söylemek istediğin (hatta kaydetmek) bir parça olursa, pekala yardımcı olabilirim.

se tu della mia morte de güzel bir örnek.
www.youtube.com

se tu mami de olabilir.
www.youtube.com

hepsini youtube'da bulabilirsin.
cecilia bartoli yazarsan pek çok aryantik bulabilirsin.

---


lied olarak ise, madchenlied var, cok tatlidir. ben flütle calmistim bir konserde, aslen bir lieddir.
www.youtube.com
  • la traviata  (27.08.13 22:49:51 ~ 22:51:37) 
türkçe bir lied söylemek istersen de, "sevmek nedir" i önerebilirim. (yalçın tura)

www.youtube.com (ama zordur)

seni sevdim diye - muammer sun

www.youtube.com
www.youtube.com
  • la traviata  (27.08.13 22:54:34) 
ek olarak, lied'lerde transpoze edebilirsin, gerek sınav için gerek sınav haricinde de, herkes kendine uygun tonda söyler ve sorun olmaz.

zaten bir lied'i pek çok farklı tonlarda da bulabilirsin her yerde bu yüzden.

ama aryantikler genelde transpoze pek edilmez, sınavlarda orjinal tonlardan isterler genelde. o yüzden her ses rengine göre farklı aryantikler önerilir.
  • la traviata  (27.08.13 22:55:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.