[]

Ben diyet yapamam herhalde ya

2-3 saat önce yağsız kıymadan köfte yedim. yağ, ekmek vb. şeyler yoktu içinde. et gibi yedim yani.

şimdi yine açım. sanki hiçbir şey yememiş gibi açım.
inanılmaz bir tatlı açlığım var. elma yiyeceğim, 5 dakika bile bastıramayacak açlığımı.

açlığımı bastıramıyorum resmen. 4-5 gündür direniyorum, arada direnemeyip yiyorum. ama yok. yürümeyecek bu iş belli ki.

napayım ben midemi mi aldırayım. bir insanın açlığı niçin hiç bastırılmaz. aşırı kilolu falan değilim, aşırı kilolu olma yolundayım sadece. bu açlığımı nasıl bastıracağım bilemiyorum.

bütün gün hiçbir şey yemesem sıkıntı yok. hani sabah 8de uyanıyorum, aç değilim. bıraksam akşama kadar da aç kalırım. ama şu sağlıklı diyet vb. dalgasına kahvaltı yapıyorum.

ve ağzımdan ilk lokma girdiği an direncim kırılıyor. sürekli aç kalıyorum. yedikçe daha çok acıkıyorum. sınırı yok bu işin.

heralde ölüm grevi falan yapacam ben.

 
istediğini ye sonra koşuya git. hissettiğin şey çoğunlukla açlık olmayabilir. doymakla mideyi doldurmak arasındaki ayrımı yapmayı sevmiyoruz genelde. şu an yemek yemesen karnın guruldamaz başın dönmez mesela büyük ihtimalle. halsiz olmazsın. demekki toksun. yemek yemeyi sevmek başka bir şey.

ben canın isterken ye sonra da koş, spor yap. kalori harca. en mantıklısı bu.
  • sparkle kiddle  (27.08.13 18:26:19) 
klasik olacak ama sık sık ve az az ye. genelde 6 öğünün ideal olduğu söylenir ama sana uygun olanı tabii ki yine bir diyetisyen belirler. yakın zamanda bir diyet programı uygulamış biri olarak önerim; sabret bi süre sonra alışacaksın ve hoşuna gidecek zayıfladıkça. ve diyette olduğunu unut, hep aklına o gelmesin. psikolojik olarak acıkıyorsun bence, bu kadar sık acıkman mümkün değil yoksa :) sabret ve devam et :)


  • soybean  (27.08.13 18:34:30) 
yemekten önce ve sonra su içersen tokluk hissini daha kolay oluşturabilirsin.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (27.08.13 18:42:40) 
aç kalarak diyet yapılmaz. sağlığa çok zararlı bir şey.

vücudu aç bırakarak kalori haybetme amaçlı rejimler tam tersi işler, vücut kıtlık moduna girer, alarm verir, kıtlık başladı yağ depolayayım diye. o yüzden sen zayıflamaya çalışırken kilo bile alabilirsin.

genelde sağlıklı beslenmenin ve sağlıklı kilo vermenin ara öğünlerle metabolizmanı hızlandırmak, böylelikle kilo kaybına yol açmaktır.

ayrıca böyle açlığa dayanamaz yersin bir işe de yaramaz.

köftenin yanına haslanmış sebze, salata, yoğurt ve az miktar ekmek ya da makarna yemen gerekiyordu. böyle bir yemek hem senin doyurur, hem de gerekli bütün besin-mineralleri almanı sağlar.

ana yemek saatleri dışında ara öğün yemek gerekiyor ki durmadan acıkmayasın.

ayrıca leblebi, salatalık, havuç gibi besinler arada açlığını yatıştırmak için yenilebilir.
  • mea maxima culpa  (27.08.13 19:11:28 ~ 19:11:40) 
Kendini tart düşün, gerekiyorsa doktara görün ve Dukan yap. işe yarıyor


  • Ruprect  (27.08.13 19:13:56) 
günlük yürüyüşünü yaptıktan sonra istersen geberene kadar yemek ye sorun olmuyor. bünyeden bünyeye fark olur mu bilmem ama benim için böyle. yeter ki o yürüyüş olayını aksatma yani. yarım saat, 1 saat hızlı tempo... ;)


  • synche  (27.08.13 19:22:32 ~ 19:22:54) 
pskolojik olarak açlık hissediyor olabilirsin..

kendini oyalayacak aktivitelere yönel.. şahsen sıkılınca mutsuzluk hissedersem bişiler yemek istiorum
  • defnex  (27.08.13 19:41:13) 
ya ben anlatamadım herhalde.

ben aç falan kalmıyorum. yemeğimi yiyorum. ama sürekli açlık hissediyorum.
eğer sürekli bir şeyler yersem de onun adı diyet olmaz işte. sürekli bir şey yiyen insan kilo milo veremez kimse bana masal okumasın.

diyorum ki, köfte yiyorum. yanında elbette garnitürü de var domates biber soğan vb.

2 saat sonra hiçbir şey yememiş gibi açım.
acıkınca ve tatlı ihtiyacı çekince 1 tane elma yiyorum.
10 dakika sonra yine açım.

napayım 10 dakikada bir yemek mi yiyeyim bu mudur diyet?
  • kamera motor  (27.08.13 20:20:43) 
bizi azarlaman çok iyi oldu.

ben doktor denetiminde zayıflamamıştım zaten. çok da cahilim, kreş yüzü bile görmedim. iyi ki azarladın kendime geldim.

bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde bir köyde yaşlı bir çift yaşarmış...
  • mea maxima culpa  (27.08.13 20:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.