[]

Kedi soruları (kaçıncı acaba...)

1. Kist aşısı varmış 3 ayda yapılan? bu zorunlu mu cidden?

2. Kedinin bacaklarını yıkıyoruz kedi şampuanıyla sadece. ev çok tozlanıyor, tüylü baya. yazın ayaklarını yıkıyoruz sadece. arada vücudunu hafif ıslak bezle siliyoruz. onun dışında kendini temizliyor zaten. bir de her gün 10 dakika taranıyor. yeterli mi bunlar bakım için?

3. kediyi kendimize nasıl çağırırız? genelde gelmiyor, çok başına buyruk.. hep böyle mi olacak.?

 
zortunlu deil ama kist aşısı onun jkadar sizin sağllığınız için de gerekli. zaten en ucuz aşı kisttir.

3. evet. kedi bu.

2. tam okuyamadım göz sorunum var. ama yıkamayın. sadece ayağını olsa da yıkamayayıın. sadece ayakalarını yıkamak istiyorsanız da şampuan kullanmayın. su ile çalkalayınn. ne kadar pis polabilir ki

1. tüm aşılarını aksatmadan yaptırın.
  • ben smyrna  (27.08.13 12:23:01) 
hahahahaha 3. maddeye yüksek sesle güldüm. benimkiler değil isimleri çağırılınca koşmayı dini bayramlarda el öpüp harçlık toplamayı bile biliyorlar :P

yok öyle bişi. kedi ismini biliyor, senin ona seslendiğini anlıyor ama genelde takmaz. mama ya da su veriyorsan ismine koşar. içeri odaya filan giderken oğlum gel içeri odaya gidiyoruz diyince, yani kendi çıkarına olan şeylerde koşar.

yaşlandıkça eve ve size uyum sağlayacak, hareketler coool olacak. tınmayacak ufak tefek şeyleri.

tüyleri varsa şu tv de reklamları yapılan aletten alın. ben çakmasını aldım geçen. benimkiler tekir olmasına rağmen epey tüy temizledi.

kist aşısı bir kere yapılıyor diye biliyor. 3 ayda bir yapılan parazit olmalı.

gibi.
  • mea maxima culpa  (27.08.13 12:25:35) 
1. kist aşısı kedi için değil, sizin için. evet yaptırın.

2. kedi yıkanmaz, silinmez de (üzerine diliyle çıkaramadığı bir şey bulaşmamışsa) arada bir tarayın yeter.

3. isim verin. sürekli ismiyle hitap edin. isminde sert ünsüzler olmasına dikkat edin. adını öğrenince gelir mi peki? şöyle bir bakar ama gelmeyebilir. kedi bu.
  • sir gawain  (27.08.13 12:26:47 ~ 12:29:51) 
ayaklarını yıkamayın +1

yıkamak ciltlerine zararlı. tamam sizinki uzun tüylü arada yıkanması gerekiyor ama öyle zırt pırt ayak yıkamayın zararlı.

çok huylanıyorsanız kuru şampuan diye bişi var. pudra gibi bişi. yağları bile çıkartıyor. miss gibi de kokuyor.
  • mea maxima culpa  (27.08.13 12:27:12) 
kuru şampuan denendi. siyahlıkları değiştirmiyor.

o reklamlarda dediğin şey fürminatör müydü neydi. o da işe yaramamış. tüylerini yoluyormuş.
  • ermanen  (27.08.13 12:31:59) 
kuru şampuan konusunda haklı olabilirsin ancak kedileri yıkamanın ciltleri için zararlı olduğunu biliyorum.


  • mea maxima culpa  (27.08.13 12:36:01) 
1) iç parazit aşısı yaptırmanız gerekir, mide ve bağırsakları için, kurtlanabiliyor,kuru mama yemesi özellikle bu anlamda daha iyi. 3 ayda bir yaptırın. kist, karma aşı, lösemi(dışarı çıkıyorsa) ve kuduz ise yılda bir yapılan aşılar.. aynı zamanda dış parazit için damla kullanılmalı yazın ayda bir kışın 3 ayda bir uygun gibi.. ya da dışarı çıkmıyorsa çok pirelenmez aralığı daraltabilirsiniz.

2)neden yıkadığınızı ve siyah lekeleri anlamadım. ama tüyden çok rahatsızsanız yine aşıya götürdüğünüzde traş da ettirin, 3 ayda uzuyor mesela benimkinin tüyleri, onun dışında furminator ile tarıyorum, yolmuyor gayet alıyor tüyler. ama traş varsa furminatore hiç gerek kalmıyor. ve hiç yıkamıyoruz.

3)benimkinin bir adı yok kızım filan diyoruz. ve gel dediğimde arka odada uyuyor bile olsa uyanıp geliyor. gel dediğimde onu kucağıma atlayıp sevmeye alıştırdım. gel kızım lafı muhtemelen onda güzel bişeyi çağrıştırdığı için hemen koşa koşa geliyor. zek filan da değil benimki öğrendiyse siz de gel deyip severseniz sizinki de belki bu şekilde alışır..
  • kaputt  (27.08.13 12:59:11) 
kaputt sendeki kedinin cinsi ne? bize çinçila var. ayakları tozdan siyahlanır. tüyleri de bembeyaz. tıraş oluyor bazen ama çok çirkin oluyor kedi ve tüyleri eski haline dönmüyor sanki


  • ermanen  (27.08.13 13:28:17) 
bu ne tozu böyle, heyvanın tüylerini karartıyor?

evinizin etrafında fabrika neyim mi var?
  • mea maxima culpa  (27.08.13 13:30:24) 
benimki sokak kedisi ama çok tüylü bir versiyon ama bilemiyorum siyah leke olmuyor, pati kısmı beyaz aslında benimkinin de.. ama yine de o kendini yalar temizler yaa, dışarı mı çıkıyor da o kadar lekeleniyor. bilemedim o zaman..

çirkin oldukları doğru traşlanınca ama alışıyoruz ya:)
  • kaputt  (27.08.13 13:31:23) 
foto koysana beyaz chinchilla da yenir:)) severiz biraz :)


  • kaputt  (27.08.13 13:32:49) 
Benim kedilerimin birisi 3 renkli ve patileri bembeyaz, hiç patileri kirlenmiyor, hep kar beyaz

o yüzden sordum. Belki sizin kedinin cins olmasından belki de sizin evin orda tozların katranlı filan olmasından dolayı diyorum
  • mea maxima culpa  (27.08.13 13:45:51) 
yazın oluyor mu sadece. apartman cadde kenarı ve yazın tarla yakma olayları oluyor şehir çevresinde. onlar uçup gelebiliyor. yazlık evde olmuyor mesela.


  • ermanen  (27.08.13 13:51:13) 
tarla yakma nedir, şehirde tarlanın ne işi var?

neyse oluyorsa oluyordur, ama yine de aşırı hassas olmayın belki biraz pati rengi koyulaşır ama o gene de kendini yalar.. yıkamayın siz. tarayın yeter.

bir de aşıları ihmal etmeyin.
  • kaputt  (27.08.13 13:56:59) 
1- Evet
2- Benim de chinchillam vardı (ahhh, ah!). Kedinizi ıslak yıkamayın. Zaten aşırı titiz hayvanlardır. Ben yarım saat tek bir bölgesini yalayıp sırılsıklam ettiğini bilirim. Tarama çok gerekli, zamanla tüylerde keçe oluşma ihtimali var çünkü.
3- mea maxima +1. Kedi çağırılınca gelmez. En fazla kulakları duyduğunu belli eder. Durumu gözden geçirir, çıkarı varsa gelir. Zaten bir süre sonra insanları eğitiyorlar. Yaşlılığında gözgöze gelirdik bazen. Ağzıyla "çam çam" yapardı, ben de su koştururdum. Kedi cennetinde huzurla uyusun.
  • SiyamkedisiZorro  (27.08.13 15:07:12) 
Bir önemli nokta da chinchilla'ların zaten deri rengi koyudur, bildiğin siyah. Tüyler beyaz, sırt ortası gümüşi gri.


  • SiyamkedisiZorro  (27.08.13 15:08:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.