[]

Hadi gelin bugün bir çocuğun gününü aydınlatalım !

Merhaba güzel insanlar,
Geçtiğimiz hafta sonu boğazımı düğümleyen bir hayat öyküsü ile kesişti yolum. Yaşı hayli geçkince bir anne ve onun 10’lu yaşlardaki çocuğu idi beni bunca üzen. Kadın Romanya asıllı, vefasız bir Türk erkeğinin peşine takılıp gelmiş İstanbul’a , bir de çocuk yapmış üstüne. Uğruna memleketini, kurulu düzenini terk ettiği adamın kendisini ve çocuğunu bırakıp gitmesi çok da uzun sürmemiş. Bir başına kalmış tanımadığı memlekette, kimliksiz üstelik. Yaşlı bir kadının yanına sığınmışlar ana oğul. Barınma karşılığında kadıncağıza bakıyorlar, kadının emekli maaşı ile de barınılan evin kirasını ödüyorlar. Ama yetmiyor tabi geçinmek zor ne de olsa. Anne merdivenleri silmeye gidiyor mahallede konu komşuya, kah veriyorlar para kah vermiyorlar. Bakkala borç yazdırıyorlar yiyip içeceklerini, sınırları da 50 lira, bu sınıra dayanınca kesiyor bakkal veresiyeyi. Çocuk çok akıllı, iyi bir terbiye gördüğü belli ama çocuk ne de olsa. Canı çekiyor onun da yiyemediği her şeyi. Ağzı çürük dişlerle dolu, götürememiş annesi doktora, “zaten sınır dışı edileceğim” korkusu ile her türlü devlet kurumundan uzak duruyor, gidip yardım istese Türk vatandaşı olmadığı için başı belaya girecek. Çocuğun kimliği var neyse ki. Henüz sünnet olamamış yokluktan, ama çok utandığı için oldum diyor arkadaşlarına. Yaz tatilinde ayağına giyecek terliği bile olmadığı için sokağa çıkamamış 15 gün. Yardım eden iyi kalpli insanlar da oluyor elbette, birisi torununun küçülmüşlerini getirmiş de yeniden sokağa çıkabilmiş çocuk. Malum okulların açılmasının eli kulağında, kadın dertli, kara kara düşünüyor. Çocuğun pantolonu yok, ayakkabısı yok, büyüyor günden güne, olmuyor, küçük geliyor kıyafetleri. Bütün bunları sizinle paylaşma sebebim ise yardım edebilecek, edemese de yol gösterecek, ben dişçiyim getirin hayrına çürüklerine dolgu yapayım diyecek, sünnet için yol gösterebilecek, çocuğunun küçülmüşlerini vermek isteyecek yardımseverlere ulaşmak. Ben de varım diyenlerin mesajlarını bekliyorum.

İstanbul / Küçükçekmece'de ikamet ediyorlar. Çocuğun beden bilgilerini ve ayak numarasını öğrenmeye çalışacağım.

 
Sen kampanya başlat 10 10 toplarız herkesten .


  • EXXE01  (27.08.13 12:22:40) 
Azıcık ucundan 200 dolgu 50 lira olsa 500 liraya hallederiz.


  • EXXE01  (27.08.13 12:23:04) 
hangi ildeler? çocuk kaç yaşlarında boyu kilosu ayak numarasıda olursa yardımcı olabilecekler çıkabilir


  • dusundumdusundumdurdum  (27.08.13 13:34:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.