[]

Iphone 4 Multitasking

IOS sürümü güncelledikten sonra mı oldu tam hatırlamıyorum ama şöyle bir problemim var.

Diyelimki haritalar uygulamasını açıp bir yol tarifi sorgulattım. Daha sonra whatsapp'tan bir mesaj geldiğini görüp whatsapp uygulaması içine geçtim. 1 dakika içinde mesajlaşmamı bitirdim. Haritaya geri döndüm, hop yol tarifi uçmuş.

Aplikasyondan bağımsız hep aynı şey oluyor. Diyelimki twitter da feed'i 1-2 saat geri sarıp önceki twitleri okuyorum. Telefon çalıyor, konuşup kapatıyorum, twitter'ı geri açıyorum, hop sıfırlanmış feed başa dönmüş yine.

Oyun oynarken mesaj gelince de mesajın içine girdiğimde oyuna kaldığım yerden devam edemiyorum.

Kısacası telefon kullanma keyfinin içine ediliyor.

Var mıdır çözümü? Telefonu amortismanı sıfırlamadan değişmeyi israf gördüğümden bu öneriyi vermezseniz sevinirim

Teşekkürler

 
Jailbreak var mı? Sanki Jailbreak'le yanlış custom firmware atılmış gibi cihaza.


  • zombi  (26.08.13 17:41:14) 
bu iphone'un multitasking'inin çalışma şeklinden kaynaklanıyor. iki uygulama arasında geçiş yapıyorsun, varsayalım telefonunun 1 GB ram'i var, bu uygulamalardan biri 800 biri 400 MB ram kullanıyorsa sen bu uygulamalar arasında geçiş yaptığında, yeni geçiş yaptığın uygulamanın bellek ihtiyacını karşılamak için arka planda'ki app'lerin geretiği kadarını öldürür, belleklerini free'ler ve mevcut uygulamaya verir.

"iki app arasındaki geçişte önceki app'in state'i korunsun" gibi bir şeyi garantileyemezsin, ancak arka plandaki diğer uygulamaları kapatarak bu ihtimali azaltabilirsin. orada kapattığın uygulamaların da aslında kapalı veya açık olabilecekleri, senin bunu bilemeyeceğin aklında bulunsun.

bu durumun son zamanlarda daha ayyuka çıkmasının sebebi ise ios'un güncellendikçe yeni versiyonunda daha çok bellek kullanması. bu sebeple app'lere daha az bellek kalıyor ve aynı anda iki-üç app'i ram'de tutamıyor cihaz. bir yandan da app'lere sürekli yeni feature geliyor, bu da daha fazla bellek kullanımı demek.

çözümü ise daha yüksek ram = daha yeni telefon, iphone 5 mesela. android'in bu olaya yaklaşımı nasıl tam bilmiyorum ama o da çözüm olabilir.
  • samfisher  (26.08.13 17:44:17) 
RAM'i yetersiz kalıyor telefonun, bende de aynı sorun var. Samfisher'ın anlattığı gibi direkt. Yenisini alıcaz mecbur.


  • roket adam  (26.08.13 17:47:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.