[]

Sporcular Squatcılar bir bakın bu tarafa

Dün youtube videolarından izleyerek squat egzersizleri yaptım. Toplamda 1 saat boyunca spor yaptım. Normalde yapmıyorum.
Şu an dizlerim ve bacaklarımın üst ön kısmı özellikle otururken(oturmak için eğilirken) merdiven inerken falan çok ağrıyor. Kasılmış durumda ordaki kaslarım.
Bir şeyi yanlış mı yaptım acaba yoksa doğru yaptım da mı ağrıyor? Kaslarım çalıştı mı demek yani bu?
Devamında ne yapmalıyım? 2 günder bir yapmayı düşünüyorum bu hareketleri. Ne önerirsiniz püf noktası vs. olarak?

 
Doğru doğru. Hala yürüyebiliyorsanız az bile yapmışsiniz :) Aynen devam


  • yarin bos musun  (26.08.13 14:46:38) 
hamlıktan dolayı normal. ilk başlarda istesen de 2 günde bir yapamazsın zaten. yavaştan hızlıya ilerle.


  • eyyor  (26.08.13 14:54:07) 
yeni başladıysan az ağırlıkla gir de ters bi harekette spor hayatın bitmesin,
ağrı sadece kalca ve bacak kaslarında varsa
bel ve sırtta yoksa muhtemelen doğru yapmışsındır ama dediğim gibi az ağırlıkla gir başlangıçta, sadece düzgün yapmaya bak
  • ferit85  (26.08.13 14:59:33) 
Ağrı tamamen geçmeden ikinci antrenmanı yap. Antrenman sonrası soğuk su tut kaslara.


  • arnold schwarzeneger  (26.08.13 15:17:05) 
aslında ağırlıksız yapıyorum. hafif ağırlıkta bir demir çubuk kullanıyorum sadece şimdilik. daha sonra ağırlığa geçeceğim. sırtta belde sorun yok sadece bacaklarımın dizime doğru olan kısımları acıyor. kalça ve basenlerim için yapmaya kalkıştım bu hareketleri de.


  • nıç  (26.08.13 16:09:31) 
Zaten ana hedef kas grubu quadriceps. Sende de onlar ağrıyor, normal. Kalça için hafif bir ağırlıkla Deadlift de yapabilirsin.


  • arnold schwarzeneger  (26.08.13 20:37:28) 
egzersiz hangi spor dalında olursa olsun düşük şiddetli başlanır,kademeli artırılır.misal ilk 15 gün 10 ar tekrar sonraki 20 gün 15 20 tekrar veya süreyle çalışıyorsan sürenin kademeli artırılması.ağrılara gelince ağrıması çok çalıştığı anlamına gelmez kasın kapasitesini aştığı anlamına gelir.ayrıca egzersiz gün aşırı yapılır,2 günde 1 olmaz.bu katı bi kural değildir ama egzersizde süreklilik esastır. yoksa performans tutturamadığın gibi bir de sakatlanabilirsin.ayrıntılı bilgi istersen özele msj atabilirsin.


  • offfanamofff  (27.08.13 22:04:35) 
fazla eğilme ve eğilirken dizlerinin aldığı şekle dikkat et geçen ay squat yaparken sol dizimi incittim saçma sapan makinelerle çalışıyorum şu an :(
2 günde 1 çok fazla iyi beslenip dinleniyorsan olabilir ama bence en az 3 günde 1 olmalı sonuçta büyük kas
ayrıca squatta ağırlığı arttırmak istiyorsan o gün karın çalışma alt karın bile çalışmış oluyorsun squat yaparken :D

ortadaki formda yapmam gerekiyor hareketi bacakların yere paralel olacak dizlerinin zorlanmaya başladığı yerde kalkmaya başla. eğer bi acı duyarsan kaslarından çok eklemlerinde hemen bırak yapma.
thefitcoach.files.wordpress.com
  • soothsayer  (27.08.13 22:19:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.