[]

Oyun teorisi ile ilgili en iyi kitaplar

bu teoriyie kavrayabilmek ve insan davranışlarını anlayabilmek için hangi kitapları önerirsiniz? (ders kitabı, bilim kitanı olur, roman bile olur)




 
ders kitabı çok katı olur be arkadaş. böyle sade bir dilde anlatan bir kitap önersin önerenler


  • kayipadam  (26.08.13 14:26:24) 
Dutta'nin microekonomi kitabi vardi. Bi amazondan bak derim.


  • march or die  (26.08.13 14:26:43) 
youtube da "game theory economics" arat vidyolar var.

Turkce olarak da sunu buldum.

www.youtube.com
  • march or die  (26.08.13 14:31:01 ~ 14:31:23) 
Insan davranislarinin ekonomik olaylara etkisi icin, "davranissal iktisat" var. Ona da bakabilirsin. Ingilizcesi "Behavioural Economics". Freakonomics gibi kitaplar var onlari da okuyabilirsin.


  • march or die  (26.08.13 14:34:36) 
matematik temelin nasil? eger iyiyse (az cok real analysis, prob., measure theory biliyorsan) dogrudan ders kitaplarina dalabilirsin. o durumda rubinstein & osborne'un a course in game theory yeter de artar bile. matematikle aran yoksa, thomas schelling'in strategy of conflict ve osborne & dixit'in thinking strategically (turkcesi de var) guzel kitaplar. bir de sozlukte game theorist diye bir arkadas var. onun yazdiklarina bakabilirsin.

ben pollak'in yale'de verdigi ders de internette bulunuyor.

bu arada freakonomics'i okuma. onun yazari ciddi game theory'cilerce itin gotune sokuluyor. davranissal iktisatla ilgili hafif bir seyler okumak istiyorsan, nudge, the paradox of choice ve dan ariely'nin kitaplari freakonomics'ten bin kat iyidir.
  • sendelemeden  (26.08.13 14:56:40) 
akil oyunlari bir sey anlatmiyor ki. bardaki hatun sahnesinde de yanlis anlatiliyor.


  • sendelemeden  (26.08.13 17:57:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.