[]

kadın monolog önerisi

Merabaa. Bana seçmelerde vs. sunmak üzere kadın monolog önerisi yapabilir misiniz? Klasik, trajedi veya modern bir oyundan olabilir. Aslında ne kadar çok önerirseniz o kadar iyi. İçlerinden birkaç tane seçmem gerekiyor. Şu oyunun kitabını al, şurda pdf'i var, şunun tiradı iyidir, gibi. Ben de hemen bulmaya çalışayım. Türkçe olucak.

Teşekkürler.


 
Antigone'da vardı galiba böyle monologlar.


  • cedex  (26.08.13 11:17:43) 
ben bunu hep merak etmişimdir, seçmelerde illa kadın oyuncular kadın rolünü mü seçer..

erkek bir rolün tiradı olmaz mı yani..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (26.08.13 11:18:18) 
ben ancak ingilizce ornekler verebilirim, o nedenle cok verimli bir kaynak olmayabilirim.
Edgar Lee Masters'in Spoon River'i var.
spoonriveranthology.net
turkceye cevrilmemis ama cevirisini bulursan ya da yaptirirsan, amerika'da cok kullaniliyor, kitap Spoon River ismindeki bir kasabadaki karakterlerin monologlarindan ibaret. o nedenle bircok farkli renk ve tarzda karakterin monologundan bir mozaik sunuyor.

film olarak annie hall var. yine film olarak when harry met sally var.
ben guncel filmlerden bir monolog kullaniyorum. onun icin izledigin filmlerden guncel ve etkili bir monolog fena halde ise yariyor bence. bir fikrin olmasi acisindan suraya bakabilirsin: www.whysanity.net

www.simplyscripts.com bu sitede bircok filmin senaryosunu bulabilirsin.
macbeth's soliloquy'u cok seviyorum.

bunlarin (shakespeare disindakiler) nerede turkcesi vardir, yahut var midir bilemiyorum. bir googlelayip, yeniden postlarim kayda deger bir sey bulursam.
  • fauxhumanitas  (26.01.14 19:24:59 ~ 19:27:43) 
Demet Akbağ'ın Sen Hİç Ateşböceği Gördün Mü'deki tiradı (Internet'ten izleyebilirsiniz de) eksisozluk.com

Uğultulu Tepeler'de Bayan Linton'un bir monoloğu vardı.

Medea. eksisozluk.com

Anton Çehov'un Martı'sında Nina'nın bir tiradı vardı ve Arzu Tramvayı'nda Blanche'ın bir tiradı vardı.
  • aychovsky  (26.01.14 19:32:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.