[]

ingilizce kelimeler kelimeler kelimeler..

nasıl ezberliyorsunuz ?
var mı bir yöntemi bunun ayrıca ? bir iki kelime değil onlarca kelime önümde duruyo ezberlemek için ama başlayınca sonlara doğru hata vermeye başlıyorum.

hani şöyle yapıyorum ,rahat oluyor falan diyen varsa bi yazıverse ya ?
sonuçta aklıma gelmeyen ama hıı mantıklı diyebileceğim bir şey çıkar belki ne malum.

good night !

 
sevdiğiniz yabancı şarkılardan ezberlemeye başlayın bence, akılda kalması daha kolay.


  • kendi dugunune gitmeyen kamber  (25.08.13 21:06:38) 
öyküleştirme diye bi şey var, kelimelerin fonetik benzerliğine dayanıyor genelde. başta saçma geliyor fakat işe yarayabilir elbet. ha her kelime için hazırlanmamıştır tabi ama bi seçenek. burda linki de verilmişti de bulamadım şimdi, bulunca paylaşacağım.


  • olanlaolunmaz  (25.08.13 21:11:24) 
Ben dizilerden filmlerden ezberledim, öyle öğrenince hayatta unutmuyorum. Mesela terminatör 2 ilk çıktığında alt yazılı seyretmiştim daha ingilizceyi daha pek bilmeden, know kelimesini öyle öğrenmiştim. şimdi sahnesi bile aklımda.
Kelimeleri olaylarla bağdaştırın, yani apple kelimesini mesela bilgisayar markasından ve logosundan aklınıza getirin veya daha zor bir kelimeyi kafanızda bi senaryo yazıp öyle hatırlayın.

  • innerbliss  (25.08.13 21:16:18) 
İngilizce öğrenme amacının dışında İngilizce içeriği olan bir şeyi takip ettiğinizde o muhtemelen ilgi alanınız olan bir şeydir.
İlgi alanınıza giren yazıları çok sık okuyup dinlemelisiniz. Bilmediğiniz kelime gelince sözlükten bakabilirsiniz.
Eğer iş İngilizcesi ya da karmaşık konularsa (sıkıcı olur biliyorum ama) dediğim yöntemi uygulamak yararlı olur.

Ekstra olarak ing - ing kelime çevirisi yapan sözlüklere de bakmanız tavsiyemdir, daha iyi akılda kalır.

Bir yerden duyup sözlükten Türkçesine baktığınız ve uzun süre karşılaşmadığınız kelime unutulur.

Reddit, everything2 gibi sitelere takılıyorum. Chrome kullanıyorum, bilmediğim kelime varsa sağ tık > translate ile bir saniye içinde öğrenip okumaya devam ediyorum, zahmetsiz oluyor. Eklenti için link de verebilirim.

Dizi izlemek de listening becerisini inanılmaz geliştiriyor.
Evde televizyon açık kalıyorsa yabancı kanalların açık kalması da kulak dolgunluğu sağlayacaktır. Bilinçaltını da eğitmek lazım, bebek gibi.
  • hadi ya la  (25.08.13 21:17:45) 
devamlı çeviri yaptığınızda ezberlemiş oluyorsunuz. aynı kelimeler sıklıkla karşınıza çıkıyor...


  • inanmazsan inanma  (25.08.13 21:24:08) 
kelime ezberlenmez. eksisozluk.com


  • aynshinqaf  (25.08.13 21:41:52) 
www.eksiduyuru.com link bu, belki duyuru sahibi ile iletişime geçebilirsiniz.


  • olanlaolunmaz  (25.08.13 22:41:11) 
kendi dugunune gitmeyen kamber ,deneyeceğim mantıklı gayet.

olanlaolunmaz ,linki paylaşırsan sevinirim.daha önce de duymuştum ama link bulamadım aynen.

innerbliss , çok izlemeye çalışıyorum zaten dublajdan uzağım ama adamlar konuşurken bildiğim kelimeleri algıda seçicilikten olsa gerek anlayıp diğer kelimeleri anlayamıyorum.ingilizce alt yazı izlemek istesem çok yetersiz kalırım.

hadi ya la ,bakacağım buna.hem inşallah bilinçaltım uykuda değildir:)

tüm arkadaşlar çok teşekkür ediyorum hepinize yardımlarınız için.
  • uzunuzunilgi  (25.08.13 22:47:49) 
bu konu hakkında en yararlı entry; eksisozluk.com

compadrito reyise selamlar.
  • unalub  (26.08.13 12:10:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.