[]

Elektronik ürün üretmek için gerekli ruhsatlar

merhabalar,

Tübitak başvurumuzda alttaki gibi bir soruyla karşılaştık. Genel olarak elektronik bir ürünün tasarımı, üretimi için, bu işi yapan şirketin kurulumu vs için ne gibi ruhsat izinler almanız gerekecek diyor. Çok fazla bilgimiz yok prosedür ile ilgili. Bu işlere bulaşmış yönlendirebilecek var mıdır?

İş Fikrinin gerçekleşebilmesi için gerekecek özel izin, ruhsat ve dokümanlar ile bunların başvurularının yapılacağı kurumlar ve yaklaşık işlem süreleri hakkında bilgi veriniz.
Ülkemizde firma düzeyinde bir tüzel kişilik kazanımı için Sanayi ve Ticaret Odaları başta olmak üzere kurulacak işletmenin türü, yeri ve fonksiyonuna göre çeşitli kurumlara kayıt ve izin şartları yer almaktadır. Bu kısımda gerekli izin, ruhsat ve tescil işlemlerinin yapılacağı kurumlar ve bunların ne kadar zaman ve maliyet gerektireceği planlanmalıdır. Ayrıca teknolojik doğrulama çalışmalarının yapılabilmesi için gereken özel izin ve ruhsatlar varsa belirtilmelidir.

 
ticaret odasına kaydolacaksınız sadece.

özel izin vs sadece telsiz kanunu gibi şeylere dahil ürünler üretecekseniz, gerekli. o da üretim izni değil. ürünlerinizin ilgili standartlara uyumları için.

üretim izninden çok testlere para gider.

emc/emi testleri
tse testleri
ce sertifikasyon süreci.

bunlar sadece.
  • nop  (25.08.13 20:03:10 ~ 20:03:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.