[]

oreolu cheesecake için muadil malzemeler

www.snackworks.com

şu keki yapmayı kafama fena koydum, yalnız bazı malzemelerin ülke -hatta izmir- sınırları içerisinde rahatça erişilebilir muadillerine ihtiyacım var. bunların ne olabileceği hakkındaki her türlü öneriye açığım.

- brick cream cheese
"semisoft sweet american cheese from whole milk in a brick form" imiş bu ama bildiğimiz krem peynir ya da labne değil sanırım, biraz daha kıvamlı bir şey sanki.

- sour cream
allahını seven şu ekşi krema yerine ne kullanabileceğimi ya da nereden ekşi krema bulabileceğimi söylesin yahu başka birsürü yerde de çok işe yarayacak.

 
oda sıcaklığındaki 1 bardak süte yarım limonu sık, ekşi kreman hazır


  • balpolen  (25.08.13 18:26:03) 
Sour Cream için şu var:
Daha iyi bir yöntem için size tavsiyem bir küçük paket Pınar ya da Tikvesli gibi kremaya 1-2 çorba kaşığı aromasız pastörize kefir ilave edip oda sıcaklığında, hatta buzdolabının üzerinde 24 saat bekletmeniz. Pastörize değil de UHT kefir kullanırsanız, içinde yaşayan hiç bakteri kalmadığı için bir reaksiyon alamazsınız. Kabın ağzını streç filmle değil, bir ince bezle kapatmanız daha doğru olur.
kaynak (bkz: http://evatolyesi.com/sour-cream-eksi-krema-yapilisi/ )

Bence mantıklı

Brick Cream Cheese için biz Labne kullanıyoruz.

Biz evde yaptığımızda Süzme Yoğurt + Labne (1e1) olarak yapıyoruz gayet iyi oluyor. Tabanı için badem kavurup ezip, badem unu yapıyoruz. En son pişirirken Kremanın üstü çatlamasın diye de Tepsiyi su dolu kaba oturtuyoruz yada fırına su dolu ısıya dayanıklı kase felan koyup fırınlıyoruz
  • Ruprect  (25.08.13 18:27:20) 
öncelikle zaten bizim sitelere baktım tarif için ancak sonuçlar pek hoşuma gitmedi, şuna yakın bir tarif yok maalesef.

vallaha ben de zaten garanti sonuç beklemiyorum da denemeden de bilinmez.

@ruprect: "Biz evde yaptığımızda Süzme Yoğurt + Labne (1e1) olarak yapıyoruz gayet iyi oluyor. Tabanı için badem kavurup ezip, badem unu yapıyoruz. En son pişirirken Kremanın üstü çatlamasın diye de Tepsiyi su dolu kaba oturtuyoruz yada fırına su dolu ısıya dayanıklı kase felan koyup fırınlıyoruz" şu kısmı tam anlamadım?
  • knight of cydonia  (25.08.13 18:29:00 ~ 18:31:14) 
Resmini çizdim böyle bir şey.
İster su dolu tepsiye Cheesecake kabını oturt ister farklı bir kapta su koy önemli olan pişerken kuruyup çatlamaması (pişerken kuruduğu için su kaybedecek, büzüşecek, çatlayacak, fırında su kabı olursa hava kuru değil nemli oluyor)
(git:n1308.hizliresim.com )
  • Ruprect  (25.08.13 18:43:52) 
ha anladım sen direkt cheesecake pişirme esnası için tavsiye vermişsin. ben de allah allah diyorum, niye peynire böyle şeyler uyguluyoruz bademli falan.

çok teşekkürler.
  • knight of cydonia  (25.08.13 19:33:13) 
Ya ekşi krema o kadar fark yaratmıyor ayrıca ben normal kremayla da yaptım çok çok az fark oluyor. Daya kremayı geç.

Ayrıca tarif de gayet standart cheesevake tarifi işte bizim sitelerde dergilerde aynısı var.
  • esenboga  (25.08.13 20:03:19 ~ 20:04:00) 
yok özellikle oreolu yapmak istiyorum (daha doğrusu yapacağım şahıs özellikle oreolu olmasını tercih edecektir) ve oreolu cheesecake yazıp tarif aradığımda adam akıllı bir sonuca varamadım.


  • knight of cydonia  (25.08.13 21:04:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.