[]

Aleviler

Öncelikle ben deistim.

Şimdi soruya geceyim.

Alevilerde, alevi olduğunu belirtme isteği var mıdır? Mesela geçen sene aynı ortamda bulunduğum birisi vardı ve sol kolunda kocaman Hz. Ali ve kılıcının dövmesi vardı. Direkt sen Alevi misin? diye sormadım ama belli ki aleviydi.

Yine geçen birisiyle tanıştım. Onunda boynunda Hz. Ali nin kılıcı zülfikar kolyesi vardı.

Aleviler hakkında pek bilgi sahibi değilim ama öteden beri gelen ve yakın tarihte de Sivas'ta, Çorum'da vb. yerlerde yaşanan zulümlerden dolayı artık kendilerini göstermek istiyorlar diye düşündüm. Ben buyum hesabı.

Doğru mudur?

 
bence değil.. onların o şeyleri taşımaları sadece sevgisinden ve üzerlerinde taşıma isteklerinden kaynaklanıyor..
illa ben aleviyim diye dolaşanı yok..

ama aleviler kendi kimliklerinden gurur duyarlar.. saklayanını görmedim.. kendilerinden gurur duyarlar..
bu saygıyı hak edecek yaşatıları vardı benim tanıdıklarımın da o yüzden bana bu durum hiç batmadı..

ekleme; sanırım yaşanılan şehirle de ilgili,,
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (25.08.13 17:31:09 ~ 19:39:34) 
yo, aksine o kadar "allahsız" gibi görünüyorlar ki toplum içinde fısıltıyla söyleniyor genelde. birer istisna olmuş sizinkiler. bizim sülale de alevidir, en fazla telefonunun arkaplanını zülfikar yapanı gördüm. öyle başka mezhepten olanların yanında da "BİZ DE ALEVİYİZ İŞTE YAA :))" muhabbeti dönmezdi pek.


  • hjarteblod  (25.08.13 17:34:18) 
Yanlistir

Bu kendini gosterme cabasi azinlik psikolojisi olmaktan ileri gelir
Ornaklersek gurbetci akrabalarimizin buyuk cogunlugu arabanin arkasina ya tugra yapistiriyor ya baglama , pir sultan figuru ..vb o toplumda azinlik olmasi sebebi ile boyle bir davranis gelistirmisgir ve digerleri de bunu ornekler

Yani aleviler uzerinden degilde azinlik cogunluk seklinde dusunulmeli
  • cecilia  (25.08.13 17:41:47) 
dört arkadaşım aleviydi şimdiye kadar.3 ünü 2 yıl sonra öğrendim.
doğru değildir.
ayrıca aynen aksine daha saklama güdüsü bile olabilir önceki yaşananlardan yani tarihten dolayı.
  • uzunuzunilgi  (25.08.13 17:47:11) 
alevi olduğunu saklayanlar çoğunlukta sanki? bu kadar gerikafalının olduğu ülkede de normal gerçi saklamaları.


  • repins  (25.08.13 17:49:19) 
ben de aleviyim ama 5 yıllık arkadaşım geçen sene öğrendi mesela. o da bir olayı anlatmak için alevi olduğum(uz) ön bilgisini vermem gerektiğinden. akrabalarım var ali'nin kılıcı kolye olarak takanlar falan ama bu bana tamamı ile şekilcilik olarak geliyor. atatürk dövmesi, allah yazılı kolye ucu, meeh.


  • empati kuramayan psikolog  (25.08.13 19:43:56) 
alevilerin hz.aliye sevgisinden kaynaklıdır, ama her alevi Zülfikar kolyesi vs. takar bu yeni bişey değil yeni dikkat etmişsindir


  • dusundumdusundumdurdum  (25.08.13 21:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.