[]

Uzun süreli yurt dışına giderken bavul, bagaj

Eğitim için 2 seneliğine İtalya'ya gidiyorum. 20 kg bagaj +8 kilo kabin bagajı hakkım var. Götürecek ise onlarca şey var. Kıyafetler, ayakkabılar her şeye odada serili ben onlara bakıyorum onlar bana. Uzun süreli yurt dışına çıkanlar, nasıl yapıyor bu bavul bagaj işlerini. Atıyorum pantolonu şuraya zulala, kargoyla yolla, montla git bilmemne her türlü tüyo, tavsiyeye açığım.




 
3 aydır yurtdışındayım. 3-5 pantalon, ayakkabı, tişört, gömlek, çorap aldım. her 2 haftada bir yıkıyorum yetiyor.


  • dokunmakalbime  (24.08.13 21:22:42) 
hiç mi gelmiceksin buraya? her geldiğinde boş bavulla gelip doldursan 2 kerede hallolur. yanına kimse mi gelmicek, ver onlara biraz da


  • la noix  (24.08.13 21:24:54) 
@la noix yalnızım ve gelirsem Türkiye'ye bir kere falan belki gelirim diye düşünüyorum


  • neck_and_neck  (24.08.13 21:29:47) 
kargo parası ve ekstra bagaj parası kaç lira tutuyor hesaplayın. birinden birisini tercih edin.

bir de çok elzem olmayan şeyleri götürmeyin. nasılsa orda da satılıyor, indirim var, şu bu var. bazı ihtiyaçlarınızı ordan da alabilirsiniz.
  • mea maxima culpa  (24.08.13 21:48:12) 
bi de götürdüklerini geri getirme var orası daha fena

less is more
  • la noix  (24.08.13 21:54:22) 
tek bir seferde 2 senelik esya goturemezsin, gidip geldikce gotureceksin devamli. ben ilk defa giderken bir ay sonra tekrar donup bir baska bavulumu daha goturmustum.

ayrica --> www.edutalia.com
  • no christ requires  (24.08.13 22:17:21 ~ 22:17:34) 
gidilen yerin iklimine gore bir de.. mesela soguk olacagini bildigim bir yere 5 tane sort goturmem 1 tane gotururum sicak oldugu zaman giyerim diye.. az ve oz goturmek lazim giyilmeyecek bir sey goturmemek lazim. oradan ucuza alinabilecek seylerin goturulmemesi lazim.

ayrica goturduklerini geri getirme gercekten cok daha fena.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.08.13 22:22:52) 
plan yapmak boyle durumlarda cok iyi cozum oluyor.

alin elinize kagit kalem (bilgisayar olmaz orada cok ucuyor insan) ve baslayin yazmaya.

a- gidilecek olan yer.
b- gidilecek mevsim.
c- gidilecek olan yerde icinde bulunacagim toplumlar. (okul/is/casual parties/gunluk kiyafetler)
d- gidilecek olan mevsimde gidilecek olan yerin hava durumu.
e- olasi hava durumunda nelere ihtiyacim olur.
f- (c) maddesinde yazdigim durumlarda neleri kombine edebilirim. (casual bir ceket ile chino pantolonlar olabilir, balikci yaka kazak ile x gibi)
g- orada olacaginiz ilk hafta muhtemelen en yogun haftaniz olacaktir o hafta giyeceginiz her seyi giderken yaninizda goturmeniz gerekir.

bunlari yazip iclerini doldurduktan sonra sira bilgisayar basina gecmeye geliyor.

1- (e) maddesinde yazdiklarinizi hem su an bulundugunuz ulkenin cevrimici magazalarindan (buyuk magaza ve ikinci el ya da spot satis yapan yerler ebay gibi) hem gideceginiz ulkenin cevrimici magazalarindan arastirin. notlar alin.
2- (e) maddesinde siralardiklarinizi (f) maddesi ile karsilastirin ve mumkun oldugunca birden cok durumda giyebileceginiz urunlere odaklanin.
3- (g) maddesi disinda kalan (e) maddesinde olusturduklarinizi (1) maddesinde karsilastirmistiniz ya hani. cikis ulkenizde daha uygun fiyatli olanlari satin almaya baslayin. geri kalanini gideceginiz ulkede alirsiniz.
4- gideceginiz ulke ile cikis yaptiginiz ulke arasinda iletisimi nasil kuracaginizi gitmeden ogrenin.
  • intended for single use only  (24.08.13 22:27:27) 
italyanın kuzeyine gidiceksen kalın çorap al yanına bunu baştan yazayim, milan civarları falansa, deniz kenarı değilse..

onun haricinde ptt kargo ile falan yollarsan bi koli sana 2 ayda falan gelir, tecrübe =) normal kargo ile yollasan da sanırım postaitalia hallediyor, türkiyeden ne kadar çabuk çıkarsa çıksın bekliceksin yani. tabi büyük şehir olursa bilmem de ben milana 1 saat uzaklıkta bi yerdeydim.

ekstra bagaj alabilirsin, ama o da sınırlı.. thy ise eğer laptopunu bi tane laptop çantasından büyükcene bişeye koy bu laptop çantası de, onun içine de 3 5 bişe tıkarsın, 2 3 kilo eder en azından, hem bavul hakkından da yememiş olursun..

yılbaşında dönersin illa zaten biletlere bak, italyanların tatilleri de bol olur zaten..
  • kveldulv  (25.08.13 02:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.