[]

Adidas Garanti Sorunu . . .

Arkadaşlar merhaba...

20.12.08 tarihinde sevdiceğime adidas'tan bir ayakkabı aldık, ayakkabının topuğunun üst tarafında bi sorun oluştu 02.02.09 tarihinde garantiye gönderdik incelemeleri için... Bugüne kadar hiçbir cevap gelmedi bayiden bugün aradığımda ise red cevabı geldi onaylanmadı falan dediler. Şimdi tamir süresi (inceleme süresi) 30 iş gününü geçtiği için hak talep edebilir miyim? 130 Tl verilip alınmış bir ayakkabının bir ayda bu duruma düşmesi ayıp herşeyden önce... Bir yol gösterebilecek var mı?


 
Arkadaşım ben bu tip durumlarda, sikayetvar.com sitesine şikayet yazıyorum. Şikayetçi olduğum firma beni arıyor. Çok faydasını gördüm bugüne kadar. Tavsiye ederim.


  • zeki baba  (23.03.09 11:33:51) 
şikayetvar.com ve benzeri sitelere bakarsanız adidas ayakkabılarla ilgili bir sürü sikayet oldugunu görürsünüz ki hepsinde firmanın verdiği cevap

"adidas ürününüz, ilgili şikayetiniz doğrultusunda uzmanlarımız tarafından tüm dünyada geçerli olan adidas standartlarına uygun olarak incelenmiş ve yapılan inceleme neticesinde başvurunuza konu olan sorunun materyal kusuru bulunamaması sebebiyle, talebinizi kabul edemeyeceğimizi üzülerek belirtmek isteriz."
olmuş.
ama söyle bir sey var;

"Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 2003 yılında çerçeve bir yasa olan 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun’un (TKHK) 4822 Sayılı yeni düzenlemesinde ikincil bir düzenleme olan” Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik” e göre ;

* Garanti süresi, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıldır.

* Malın arızalandığı durumlarda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.

* Tamir süresi en fazla 30 iş günüdür.

* Arızanın 15 gün içinde giderilememesi durumunda imalatçı,üretici veya ithalatçı, benzer bir malı tüketicinin kullanımına vermek zorundadır.

* Malın garanti süresi içinde, tüketiciden kaynaklanmayan sorunlarda işçilik,yedek parça bedeli vb. ücret talep edilemez.

* Garanti süresinin birinci yılında tekrarlanan ikiden fazla aynı arıza veya dörtten fazla farklı arıza ; Garanti süresinin iki yılı içinde altıdan fazla farklı arızaların olması durumunda tüketicinin değişim veya para iadesi talebi yerine getirilir.

* Değiştirilen malın garanti süresi, satın alınan malın garantisi ile sınırlıdır. ( Bu hükmü reddeden bir yargı kararı bulunmaktadır).

* Malın garanti süresi dışında, garanti belgesi ile satılması zorunlu olmayan bir parçasının garantisi en az 6 aydır."
  • demoniclewinsky  (23.03.09 15:45:54) 
@ demoniclewinsky ; Şimdi ben saat 6'da ayakkabıyı almaya gideceğim, 30 iş gününü çoktan geçti ayakkabının tamir süresi hak iddia edebilir miyim? Yada belge verirler mi bunlar bana otuz günde gelmediğine dair... (


  • skahvecioglu  (23.03.09 15:56:16) 
Ah be arkadaşım, o ayakkabıyı incelemeye verdiğin gün bir kaşeli kağıt falan almadın mı onlardan? e nasıl ispatlayacaksın 30 gün önce verdiğini şimdi? tut ki, eğer böyle ispat edici bir kağıdın olsa idi sorunu giderilemeyen ayakkabının yerine gıcır gıcır yenisini vermek zorundalar.


  • trawmatolog  (23.03.09 22:50:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.