[]

babanın içki problemi

iyi günler, babam 76 yaşında ve kendisi her gün 3 duble rakı tüketiyor. işin daha kötüsü ise evde misafirler için olan içkilerden de biz gelmeden önce viski falan yuvarlaması. ben böyle bir şey görmedim arkadaşlar bu yaşta bir adam nasıl bu kadar içebilir ? eve geldiğimde haberlere salak salak yorumlar yapıyor, her şeye öfkeleniyor, herkesle bir kavga isteği var. 40 yaşından beri de her akşam içmiş bu zıkkımı ama artık algılaması bile azaldı yani.

Allahtan gündüz içmiyor içkiye başlama saati var akşam 6 gibi ama bak zararlı peder diyorum ben onsuz yaşayamam onunla ölürüm diyor. 6-10 arası babamdan nefret ediyorum. sonra da uykusu gelip uyuyor. 2 dubleye kesinlikle indiremedi. 1 hafta falan içti ondan sonra mutfakta rakıyı sek ağzına dikerken yakaladım.

adamın ne enerjisi kaldı ne bişeyi anneme üzülüyorum yani, ne yaparım da şu adamı içkiden soğuturum yav valla inanılmaz sinir oluyorum.

bir de babam alkolik tanımına girer mi merak ediyorum ?

 
kendisi içkiyi bırakmak istemedikten sonra,kimse ona bıraktıramaz.


  • rock n roll  (24.08.13 18:21:14) 
Aynı durum hemen hemen bizde mevcuttu. Liseden sonra çektim gittim evden (yurt dışına okumaya), annem boşadı sonunda. Bir senedir ayrılar. Kafasına göre takılıyor. Aramız çok iyi olsa da pek gidip görüşesim de gelmiyor.
Yaşı 51.
e: söylemeden edemeyeceğim; ne yazık ki onun izinden gidiyorum.
  • norek  (24.08.13 18:55:01 ~ 18:55:35) 
hacı senin babanın yaşı büyük yine.o yaştan sonra içkiyi ya doktor yasakladı diye bırakırlar ya da eğer müslümansa artık yaşlandım biraz da ibadet yapayım diye bırakırlar.


  • neon adam  (24.08.13 19:38:32) 
sakın ha ki küt diye bırakmasın çok ters etkileri olur, vücudu artık alışmıştır ona. aslında bu yaşa kadar geldiysem (ki bence daha yaşar o epey) gerisini rahat geçirmeyi ben de isterdim doğrusu. ayrıca bu yaşta yavaşlaması çok normal. içki genelde zihni diri tutar hatta. kavga isteği konusunda bişi diyemiycem. rahatlamak istiyo adam belli.


  • kediebesi  (24.08.13 19:42:11) 
erayda haklı
saldırganlığın atası korku

  • kediebesi  (24.08.13 21:38:07) 
Kendini saat 6'dan sonra 3 duble içmekle sınırlamış birini alkolik olarak tanımlamak doğru değil. Alkol, o yaşın getirdiği algı yetersizliği gibi sorunları artırabilir. O ayrı.

Kızmaktansa beraber geçirdiğiniz günlerin kıymetini bilin. Sonra çok ararsınız.

Büyüklerinize sağlıklı ve uzun ömürler dilerim.
  • animus  (24.08.13 22:33:35) 
her hafta cuma günü bir duble içen kişi bile alkolik tanımına giriyormuş, psikolog arkadaşımın deyişi bu. eğer süreklilik arz ediyorsa bu bir bağımlılık.

problemin çözümü konusunda fikrim yok. ancak istemesi gerekli tabii.
  • gurur  (24.08.13 23:35:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.