[]

Şirket içinde girişkenlik

Normalde kendi işim haricinde bir iş istendiğinde eğer yapabileceğim bir şeyse ve emrivaki değilse genelde boş oturduğumdan aha yapcak iş çıktı diye sevinen birisiyim. Hatta gönüllü olarak işim olmayan şeylere karışıyordum çünkü bildiğim konular, yardımcı olup birşeyler katabileceğimi biliyorum.

Bir hastanedeyim, web yazılıma bakıyorum, diğer yazılımcı/bilgi işlem sorumlusu bir kadın var benimle yaşıt, ayrıca da teknik işlere bakan bimci bir çocuk var. Çocuk bunlardan daha bilgili yemin ederim. Bilmediği şeylere de ben yardım ediyorum mesela. Bu gibi yardımcı hallerim bim sorumlusuna batıyormuş. Arkamdan "o da herşeye burnunu sokup duruyor ağzına tükürecem" gibi laflar ediyormuş bugün öğrendim. Kadınlarla çalışmak bambaşka birşeymiş zaten onu yeni anlıyorum, dedikodudan durulmuyor lan. Geçen server çökmüş başta dikkat etmedim de baktım yarım saat yapamadılar noldu diye yanlarına gittim sadece "sanane" diye cevap aldım. İçimden sana artık nah yardım ederim ben, müdür istese yardım etmiycem sana artık dedim.

Şu an yan odada serverlar üstüne genel müdür dahil birkaç kişi tartışıyorlar mesela. Lan içeri girip sorun nedir gençler ne için server lazım, biliyorum ben bu işleri bana niye sormuyorsunuz diyesim geliyor. Sırf yardım etmek için o da ha, gideyim ben bunları biliyorum diye hava atayım değil. İşin garibi müdür de biliyor benim önceden hastaneler kurduğumu vs. ama teknik konular dışında, mesela arşiv sistemi yenileniyor diyelim, bir kere de bana senin kurduğun/gittiğin hastanelerde nasıldı diye sormuyor, aynı odada olduğumuz için ben lafa giriyordum. Unutuyor belki ya da gerçekten o deneyimimin seviyesini bilmiyor, sonuçta o tür bir iş için girmedim buraya.

Napayım ben seviyorsam gidip konuşayım mı genel müdürle? Bu konularda benim de fikrimi alın gerekli gereksiz birçok konuda fikir ve deneyim sahibiyim diyim mi ağzımla? Nasıl bir dille bunu demeliyim?

 
iki ucu boklu değnektir.

değnek ucu 1- girişken olursun, iş haricinde işlere koşmaktan keyif alırsın ama bir bakmışsın üstlerin ne kadar angarya iş varsa sana yıkıyor. artı, aynı işleri senden başkasından istediklerinde ve benim işim değil cevabı aldıklarında doğal olarak o kişiyle aralarında bir zıtlaşma olur ve problem yaşadıkları kişiler sana bilenirler.

değnek ucu 2- girişken olursun, ve bu tarz şeylere gerçekten kıymet veren üstlerin vardır, hızlı yükselirsin, ancak burası türkiye, ve her zaman senden daha girişken birinin göze girme çabasıyla üstlerinin yeni gözdesi olma ihtimali var.

benim tavsiyem, tamamen gördüğün saygı ve sevgiye endeksli hareket et; sağılacak inek olarak görüldüğün yerde ne yapsan boşuna, yüzüne gülüp arkandan enayi diye dalga geçerler.
  • Unorthodox  (24.08.13 17:35:49) 
Müdürü kenara çek. Deki;
Müdürüm, bu hanım işi bilmiyor. Yardım etmek isteyince de tersliyor. Arkamdan böyle böyle laflar ediyormuş. Şu son olayda bile sana ne dedi. Belki beni aşan bir şeydir ama ben gene de şirketimizin iyiliği için şu arızaya bakmak istiyorum izninizle.

  • boray eris  (24.08.13 18:02:44) 
girişkenlik sonucunda eline ne geçecek? ne kadar terfi edebileceksin, ne kadar getirisi olacak sana? bunu iyi tart, eğer bi getirisi olmayacaksa mesela siktir et gitsin. maaşını al geç :)

unorthodox'a katılıyorum bu noktada.
  • roket adam  (24.08.13 19:05:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.