[]

muhammedin dini?

muhammedin 40 yaşından önceki dini neydi arkadaşlar




 
bu konuda kesin bilgi sahibi olan arkadaşlar cevap verir. ancak bildiğim kadarıyla muhammed gençliğinde sık sık şehirlerdeki hıristiyanlarla ve yahudilerle sohbet eder, onlarla tartışırmış. kendi kafasında islam'a benzer tektanrılı bir din anlayışı oturmuştur diye düşünüyorum.


  • degilim  (24.08.13 12:07:51) 
mekke'de yaygın olarak hanif anlayışı vardı, ancak putperestler putları bir aracı olarak görüyordu. yani onlar da aslında tek tanrıya ve peygamberlere vb. inanıyorlardı. hz. muhammed ve az sayıdaki kişiler ise putları reddediyor ve tevhide inanıyorlardı. bu nedenle sık sık tek başına şehirden uzaklaşarak tefekkür ederdi.


  • vizdilva  (24.08.13 12:25:36) 
atayiz güruhu temsilen bu soruya "islamdı" diyerek cevap vermek istiyorum. yani normalde asla böyle bir şey yapmam ama soru çok müsait, duramıyorum. amacım kesinlikle dalga geçmek değil. nolur küfretmeyin bana. selamlar.


  • kül  (24.08.13 12:41:38) 
putperestlik idi. arab yarım adasında her arap kabilesi birden fazla tanrıya (bunları, adına put dedikleri heykellerle simgelerlerdi) inanırlardı. her kabilenin inanılan diğer tanrılardan üstün bir tanrısı olurdu ve o kabileye özel olurdu. kureyş ailesinin de, adına Allah dedikleri en büyük putları olan tanrıya inanırlardı. Muhammedin babası'nın ismi de burdan gelmektedir. keza islamdan öncede kabe kutsal idi, keza mübarek kılınan üç aylarda yine bu putperestlik geleneğinin devamıdır. muhammed daha sonra bu inanışı yahudilikten esinlenerek ona benzer bir yapı haline getirdi. bu konu bir sır, bir bilinmez değildir. ne var ki gerçekleri yobaz takımı kaldırmadığından üstü kasıtlı olarak örtülüyor. üstelik suudlar o döneme ait bütün kanıtları yok ettiler.
sonuç olarak islam denilen şey herşeyiyle kabe etrafında yaşayan arapların kültürüdür. evrensel denir ama nedense varsa yoksa arap kültüründen izler taşır. ne diyem?

  • ayazkan  (24.08.13 13:43:17) 
salat(namaz), oruç(savm), hacc.. ibadetlerinin olduğu bir din. Dikkat edersen bunlarla ilgili ayetlerin neredeyse tamamı yapılış biçimiyle ilgili değil özüyle ilgili. Daha ilk vahyedilen alak suresinin 9. ayetinde namazdan bahsediyor, özünden tabi, yöntem ve biçiminden değil. 17. sırada vahyolunan maun suresi "yazıklar olsun o naamaz kılanlara ki onlar yoksulu yetimi hor görürler..." diye başlıyor. Demek ki bu ibadetler var ancak özünde bir sorun var. Yani islam'dı dini. ve oradakilerin çoğunun dini de öyle, ama görünürde. Muhammed "öz"deki sorunlarla savaştı. Zaten "müşrik" tanımına bakıldığında "Allah'a inanıp ona eş koşan" gibi bir içeriği var. Görünürde onlarınki de islam; ama özde "müşrik". Yani inançlarını davranışa dönüştürmede sorun var, çünkü öz problemli.
Kitap üzerinden gidersek böyle. Onun dışında birbiriyle çelişen 50 çeşit ttarihi veri var. Ve yine 50 çeşit teori de üretilebilir.

  • dafaiss  (24.08.13 14:05:57) 
ciddi ciddi islam olduğuna inananlar var. kaynak kitap. ben daha ne diyeyim. bende bir kitap yazsam, sonra desem ki bu kitap da her yazılan doğrudur. buna da inanır mısınız? inanmazsınız.

yalancıya sormuşlar sen niye yalancısın diye,
yalanc; -aaa hiç olur mu? öyle şey demiş.
vatandaş; -senin doğru söylediğin hiç duyulmamış ki.
yalancı; -duyulmaz olur mu? ben duydum. inanmayan çarpılır. hahahaha
  • ayazkan  (24.08.13 14:52:39) 
@ayazkan
allah en büyük putun adı falan değildi. allah putperestlerin de kültürel olarak kabul edegeldiği "tanrı"ya verilen addır. put olanları "allah"a yani "yaratan"a ulaşmak için kullanıyorlardı. kabe de yine hz. ibrahim tarafından yapılmıştır ve o zamandan beri kutsal kabul edilmektedir. dini değerler zamanla tahrif olmuş, kabe ve hacc ibadeti korunmuş ama put vb. hurafeler karıştırılmıştır.
bir de o döneme ait kalıntılar suudiler tarafından yok edildi madem, sen nereden öğrendin?
dini kabul etmiyorsun, tanrı kavramını tanımıyorsun belki, ama kabul edenlerin inaçlarını kendi g.tünden uydurduğun şeylerle eleştirmeye kalkma. ateizm kanıtlarla kabul edilen bir şey diye biliyorum. o halde dinin yanlışlığını vb. iddia edeceksen kanıtlarla gel. jöleli başdanışman gibi ergen teorilerini anlatmayı bırakın..
  • vizdilva  (24.08.13 21:02:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.