[]

Gitar amfisi distortion sorusu..

Merhaba Galya'nın yenilmez savaşçıları..
Elimde, yan tarafta görmüş olduğunuz amfi mevcut. Bir arkadaştan kısa süreliğine temin ettim. Aria markalı 50 watt'lık bir Ag-30AT Pro2 amfi kendisi.. İyi güzel, getirdim taktım fişe, çalıştı.
Taktım gitarında jakını input 1'e..
Channeldan distortion a geçirdim.
Vurdum kırbacı vurdum kırbacı.. Öhm.. Dokundum tellere hafifçe..
Sonuç hüsran; sanki bir süpürge makinesi sürekli olarak çalışıyor, bende arkasında normal clean tone gitar çalıyorum.
Ne yaparsam yapayım distorion tone alamadım. Gain i veriyorum ses artıyor, distortionu abanıyorum cızırtı abanıyor vs. vs. Ama asla gitardan hani o "ciiiuv ciiiuv" sesli tatlı distortion çıkmıyor. Hep bir gürültü süpürge makinesi sesi arkadasında klasik gitar temalı çıkıyor.

Nedir fikriniz? Amfimi berbat? Ben mi geri zekalıyım?

 
çok çok amatör olarak bir şey söyleyebilirim bazı amfilerde overdrive tuşu var o sanki istediğin "tatlı" sesi verebilecek düğme gibi geldi bana.


  • edip  (22.03.09 23:21:33) 
Valla evirdim çevirdim.. Altından girdim üstünden çıktım. Yok öyle bir tuş.
Nasılda ümitlenmiştim oysa, "ciiivu ciiuv ciiiiiiiuvvn" diye inletecektim kulaklarımı..

  • quaker  (22.03.09 23:26:48 ~ 23:27:01) 
hic kullanmadim boyle bir $ey ama biraz eski gibi de duruyor alet. arkada$in distortionda calabiliyor muymu$? onu ogren bir de istersen.

ayrica bilgisayarinda da cok "tatli" distortion sesi cikarabilirsin gitarinla. (bkz: guitar rig)
  • astaroth  (23.03.09 01:55:07) 
kastettiğin cızırtı elektrik altyapısı ile ilgili de olabiliyor. Eğer temin ettiğin arkadaş aynı dertten müzdarip değilse farkli mümkünse toprakli bir pirizde test etmeni öneririm.


  • ned flanders  (23.03.09 02:03:46 ~ 02:04:05) 
normal select yazan tuş.
clean ve gain arasında seçim tuşu o olmalı.

  • can see  (23.03.09 03:03:26) 
Normal select tuşunu vs. hepsini denedim..
Ama farklı priz olayını denememiştim.. Hemen bakıyorum.
Peki hiçbirinde değilse sorun, ben bunu bir tamirciye götürsem müzik aletleriyle ilgilenen, birşey yapabilir mi?
  • quaker  (23.03.09 18:37:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.