[]

Öğle vakti gelen baygınlık hallerinin nedeni

Arkadaşlar,

Lafı uzatmadan direkt konuya gireyim.

Sabahları 2 yumurta, reçel, peynir, zeytin ve 4-5 dilim tam buğday ekmeği yiyorum. Daha sonra içinde çok zor yokuşları olmayan 25 km'lik bisiklet yolculuğu yapıyorum. Aynı şekilde akşam da eve dönerken 25 km yol gidiyorum. Öğlenleri standart işyeri yemekleri yiyorum. Saat 4-5 gibi çerez ya da muz yiyorum bazen de snickers tarzı çikolatalardan yiyorum. Bol bol su içmeyi ihmal etmiyorum tabi.

Genelde saat gece 12 civarları yatıp sabah 5:30'da kalkıyorum.
Buraya edit: Bu aralar akşam 9-10 olunca da aynı hallerde oluyorum. Çekyatlarda sızıp kalıyorum.

Gelelim soruya, sabah kan ter içinde ama çakı gibiyken bu aralar 12:00 ile 15:00 arası ciddi şekilde ağırlık çöküyor, resmen gözlerimi açamıyorum hatta hafif bir baş ağrısı da olabiliyor. Sizce buna neden ne olabilir? Sıcaklar, tuz ya da mineral kaybı, yaptığım sporu karşılamayan beslenme, ya da hiç aklıma gelmeyen bir neden?

Uyku saatlerim eskiden de böyleydi ve bir sıkıntıya yol açmıyordu. Bu arada boy ve kilo neredeyse birbirine eşit.

 
ara öğün almıyorsun gibi geldi.

şekerin düşüyor olabilir. insulin dengesizliğinden.

doktora git, ayrıca b vitaminini de kontrol ettir.
  • mea maxima culpa  (23.08.13 15:42:22) 
şekerinizde problem olabilir. sabah erken kalktığınızı yazmışsınız. kahvaltıda yediğiniz reçel ve ekmek, belki içtiğiniz şekerli çay, kan şekerini aniden yükseltir. saat 12'ye doğru, kan şekeri iyice düşmüş olur. öğle yemeğinde de tatlı, hoşaf, gazlı içecek vs. varsa, kan şekeriniz tekrar ani bir yükselme gösterir, sonra 15.00 gibi tekrar dibe vurur. gün içinde şekerinizi ayarlamanız lazım. bir dahiliyeciye görünmekte fayda var. geçmiş olsun.


  • marcelorios  (23.08.13 15:50:14 ~ 15:53:53) 
aynı sorun abimde vardı hipotiroid teşhisi kondu ve ilaç kullanmaya başladı. şimdi burada ilacın adını yazmayayım ama bu hastalıktan olan herkese aynı şeyi yazıyolar herhalde. herkeste bundan görüyorum. neyse doktora git mutlaka zira hayatını çok etkileyecektir. abim yıllarca gitmedi. şimdi hayat kalitesi inanılmaz yükseldi keşke önceden gitseydim lan diyip duruyor.


  • godsparticle  (23.08.13 16:00:03) 
Sorun ne bilmiyorum ama düzenine imrendim...
Öğle vakti gelen baygınlık halinin sebebi belki hergün 50 km bisiklet sürmen olabilir mi? Bacakların bina kolonu gibi olmuştur herhalde!

  • cliquot  (23.08.13 16:09:32) 
@mea maxima culpa
@marcelorios
@godsparticle

cevaplar için teşekkürler, araştıracağım.

@cliquot

ben de önce ona yordum, acaba yaptığım spora karşı iyi beslenip dinlenmiyor muyum acaba? 20 kilo verdim ama sağlıksız şekilde olmadı, 4-5 ay sürdü.
  • lazpalle  (23.08.13 16:19:20) 
Benim de gizli şekerim var, rahatsızlık ortaya çıkana kadar ben de düzensiz beslenip şekeri düşürüp sonra uyuyordum, depresyona girdim zannediyordum, saatinde düzenli beslenince geçiyor


  • mea maxima culpa  (23.08.13 17:52:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.