[]

kedi isirmasi

sabah sokakta kedi isirdi bacagimi.nasil oldu anlamadim.derin bisi degil ama tirstim.saglik ocagina vs.görünmeye gerek var mi?




 
mahalleden tanıdığın bir kedi mi? ne olur ne olmaz, tanıdık bir kedi ise de mahalledeki diğer kedilerle alışverişi olmuş olabilir. sağlık ocağına gidiniz, ama onların kuduz aşısı verme yetkisi olmayabilir. eğer aşı gerekirse, kuduz aşısı yarım saat içinde insanı halsiz bırakıyor, buzdolabında tutmak gerekiyor ve 5 seans (kedi 10 gün içinde ölmezse 3 seans). o nedenle, eğer aşı verilirse akşama yakın bir saatte veya işinizin olmadığı bir saatte yaptırmanızı tercih ederim.


  • aychovsky  (23.08.13 14:40:35 ~ 14:41:06) 
yok tanidik kedi degil.beylikdüzündeyim.kedi isirmasi istanbul ùni kampúste oldu


  • ameliee  (23.08.13 14:47:38) 
tanıdık ya da tanımadık hayvan olsun fark etmez sonuçta sokak kedisi..sağlık olayı şakaya gelmez kedi tırmalaması olsa bile sağlık kurumları olayı ciddiye alıyor.. büyük ihtimale seni bırakmazlar hemen aşıya alırlar derhal sağlık kurumuna başvur.

edit: 2 sene önce bir kedi pantolonuma oyun olsun diye tırmanırken tırnağı derime geçmiş ve kanatmış çok ufak bir kan belirmişti, hemen aşıya aldılar.
  • joehigashi  (23.08.13 14:49:49 ~ 14:52:14) 
bence risk alma. türkiyedeki en son kuduz vakası beylikdüzünde oldu diye hatırlıyorum.


  • huzursuz adam sendromu  (23.08.13 14:49:56) 
tanıdığı şu açıdan sordum. tanıdık kedi ise göz hapsine alması daha kolay ve ölmezse 3 seans aşı yeter, boşuna 2 seans aşı almazsınız. tanıdık kedi değilse göz hapsine alması daha zor. istanbul üni. avcılar kampüsüne veterinerlik fakültesi var diye cami avlusuna bebek bırakır gibi kedi köpek bırakıyorlar. bir kısmı hasta olabiliyor, bu nedenle ihmal etmeyin.


  • aychovsky  (23.08.13 14:55:19 ~ 14:55:32) 
Hemen gidip aşı olun. Geçen ay Çengelköy'de arkadaşımın küçük kızını tırmaladı bir kedi.Kuduz aşısı yaptılar. Unutmayın bugün halen Hindistan'da binlerce kişi ölüyor kuduz vakasından. Türkiye de de görülüyor. Risk almayın.


  • old possum  (23.08.13 15:03:15) 
kan var mı kan?

tırmık<ısırık<kanlı ısırık şeklinde bir sıralama var kampa ihtimalinin, ki çok düşük. zaten kuduz kedi belli eder, gidip de yanaşmazsın, ancak diyelim ki yeni yakalanmış belirtileri tam sağlamadan sizi ısırmış.

çok çok düşük bir ihtimalle kuduz olursunuz, kontrollü 6 vaka var kuduza yakalanıp ölmemiş, yoksa sizi tek başınıza kapatıp ölmenizi bekleriz.

burda soru şu, riske değer mi?

birkaç ay önce hıyartonun biri ısırdı, kendisi hamile de değilmiş, şişko kedi. 10 gün geçti ama kedi hayatta diyemedim, kediyi alıp toplama ihtimalleri vardı, hem 5 aşıyı tamamlayınca bilmemkaç sene teorik bir bağışıklık kazanıyormuşum, paşa paşa oldum, şu an nerde kedi görsem gidip seviyorum.

hıyartoya ne mi oldu? geçen evden çıkarken gördü beni, meow meow diye seslendi, biri çöp poşeti atmış kaldırıma sırtını yaslamış şark köşesinde gibi oturarak bakıyor bana. Somurtan bir suratı var azıcık basık. bir daha sırnaşmadı bana, ben de yanaşmadım tabi. yemek indirince sırnaşır, azarlarım. ye yemeğini git diye.
  • wiillii  (23.08.13 15:04:53) 
asimi oldum gencler.tesekkurler


  • ameliee  (23.08.13 18:10:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.