[]

bilgisayar bilirkisisi

Merhaba,
Bilgisayarim 4 kez garantiye gitti. 5. Kez de garantiye gidecek sanirim, cunku sorun giderilemedi.

Garanti kanununda 4ten fazla sorun cikarsa urun degistirilir gibi bir sey var. Simdi benim dava filan acmam gerekecek sanirim bunlara ve de bunun icin bilgisayarin sorunlu oldugunusoyleyen bir bilirkisi lazim.

Nereden bulacagiz bu bilirkisiyi? Dava actiktan sonra mahkeme tarafindan mi saglanacak?

Bu arada surec hakkinda yardim etmek isteyenleri beklerim, garanti servislerinin vurdumduymazliklarina son verelim.

 
Değişim prosedürü için illa mahkemeye başvurulacak diye bir şey yok. Öncelikle kanunen 4'den fazla aynı sorunu çıkartması gerekiyor. Eğer durum böyleyse "x kanunun y maddesine göre garanti kapsamındaki bilgisayarım aynı sorunla 5. kere arızalandığı için değişimini istiyorum" şeklinde bir dilekçeyle beraber firmaya gönderin bilgisayarı. Kabul edilmezse bile daha sonra açılabilecek mahkeme ya da başvurulacak tüketici hakem heyeti için resmi belge olmuş olur elinizde.


  • yarin bos musun  (23.08.13 11:11:03) 
Bu tip hikayelerde resmi yollar en son çözüm olur genelde. Durum malumsa, yani bariz bir eziyet varsa, firmayla görüşür, "bakın siz benim bu malı kullanmamı engelliyorsunuz, ben artık bunu istemiyorum, bu kadar sorun çıkaracağını bilseydim almazdım, lütfen bu malı alın paramı geri verin. yok vermezseniz kanuni hakkımı kullanacağım" manasında atar gider yapın, doğru kişilere yeteri kadar şarlarsanız bel vereceklerdir.
dava dediğiniz de ilçelerde bulunan tüketici hakem heyetine yazılı başvuru yapıyorsunuz, onlar üzerinden yürütülüyor, normal savcılığa gitmiyorsunuz.

  • talemon  (23.08.13 11:36:18) 
Cevaplar icin tesekkurler,

Soyle bir durum var, benim bilgisayarim yurt disindan alinma ancak samsung bir yil uluslararası garanti veriyordu o yuzden destek bilisim diye bir yetkili servise yaptirdim urunu. Her seferinde oraya gitti.

Ben durumu destek bilisimdekilere mi anlatacagim? Dort kere ariza verdi kullanamiyorum filan diye. Bir de ben bu aleti 900dolara aldim ama o zamanlar turkiyede 3300tl idi, eger iade edersem nasil para verecekler bana?
  • fakyoras  (23.08.13 11:48:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.