[]

Yüksek Lisansta Erasmus ya da benzeri program

Merhaba arkadaşlar,

Yüksek Lisansta erasmus yapan ya da yapmayı düşünen var mı?
şartlar üniversiteden üniversiteye değişiyor mu? almak gereken kredi zorunluluğu falan nedir?

bir de yüksek lisansta erasmus harici baska bir program varmıdır ki ortalama 5-6 ay süren.. malum tez yazmam lazım gerçi hala almam gereken tam 5 ders var.
bologna süreci ile ders miktarı azalmış yeni girenler için ama bu bize uygulanacak mı belli değil.. (geçen sene giriş)

teşekkürler.

 
yuksek lisans yaparken bayaa arastirmistim bu meseleyi sonra basvuru zamani tcde olmadigim icin basvuru yapamadim. okuldan okula degismekle beraber, bilgi uni.de yuksek lisans da erasmus yapiliyor. ama sadece ikinci senende, almadigin dersler varsa onlari alabilirsin yada tez konun gidecegin ulkeyle yada hocayla ilgili olursa tez arastirmasina da gidebiliyorsun, en azindan bilgi'deki gorevliler bana soyledikleri bu.


  • euteamo  (23.08.13 10:55:17) 
Ben başvurdum (Hacettepe Üni.), Venedik için hak kazandım ama vazgeçicem sanırım. Ders dönemim bitti, ki fazladan iki ders aldım burada, bana ders vermeyecekler. Tez konumla da gideceğim okul pek bağdaşmayacak gibi. Sırf garı gız için de beş ay boyunca düzeni bozmaya, uçmuş Euro ile cebelleşmeye değmeyecek gibi.


  • faith no more  (23.08.13 11:01:45) 
benim üniversite de hacettepe bu arada.

faith no more, hibeye hak kazanmadın mı? venedik'e gidilemnz mi be :)

euteamo tez araştırması iyiymiş, bir bakayım ona da..
  • omonia  (23.08.13 11:07:13) 
üniversite seçerken şuna dikkat etmek gerekiyor: bazı yurtdışı üniversiteler lisans alıyor sadece. dolayısıyla sen orayı okul elemelerinde kazansan bile, lisans anlaşması olmadığı için gidemiyorsun. bizde lisans+lisansüstü diye ayrılmıştı. aynı sorunu lisansüstünde de yaşadık. bazıları sadece doktoraya öğrenci istiyordu, bazıları sadece yüksek lisansa. tercihlerini yapmadan önce karşı tarafın uluslararası ofisine böyle bir durumun engel olup olmayacağını öğrenip, ona göre tercih yapabilirsin.


  • aychovsky  (23.08.13 12:02:23) 
kardeş kimi programlarda ilk sene yüksek not alanları tez yazma sürecinde anlaşmalı üniversiteye gönderiyolar bursla. ordaki seminerlere falan katılıyosun vs.


  • i ve been mistreated  (23.08.13 12:57:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.