[]

çadır kuracağıdık da

selam gençler,

arklarla rock'n coke'ta kamp olayına girdik de çadır alacağız. şöyle 3 kişilik, içinde mümkünse sıcaktan boğulmayacağımız, festival alanına kurulabilecek bir çadır arayışı içindeyiz ancak nelere dikkat etmek lazım, nerden almak lazım, en fazla ne kadar vermek lazım hiçbir fikrimiz yok. çadır işinden anlayan birileri yol gösterirse süper olur. teşekkürler şimdiden.


 
bim de olması lazım


  • platoniclover  (23.08.13 10:21:47) 
decathlon'da bir suru alternatif var


  • penetre  (23.08.13 10:24:19) 
Icinde sicaktan kavrulmayacaginiz bir cadir yok onu belirteyim. Sabah 7de vuran gunes sizi uyandiracak.

Oneriye gelince decathlon magazasina bakin. Web sitesi de var. hem kaliteli hem uygun fiyatli cadirlar satiliyor.
  • halitkin  (23.08.13 10:25:57 ~ 14:25:26) 
Decathlonda 110 liraya pratik çadır var katlanabilir, acayip güzel, açıyorsun koca çadır, sekiz yapıp katlıyorsun sonra çantasına koyuyorsun neler var :)
Ayrıca kendinden kurulu çadır uğraşmanıza gerek yok.

  • redeath  (23.08.13 10:26:16 ~ 10:26:57) 
sene olmuş 2013, hala primitif primitif atlıyorsunuz.

"içinde mümkünse sıcaktan boğulmayacağımız, festival alanına kurulabilecek bir çadır arayışı içindeyiz ancak nelere dikkat etmek lazım, nerden almak lazım, en fazla ne kadar vermek lazım hiçbir fikrimiz yok. çadır işinden anlayan birileri yol gösterirse süper olur"

nerde bunların cevabı?
  • radioheadbanger  (23.08.13 10:26:28) 
ben decathlon'dan aldim 2 kisilik, gayet memnunum.
Otomatik kurulanlar da var ama bence gerek yok manual kurulum da kolay.

  • cedex  (23.08.13 10:27:10) 
şişme deniz yatağı ya da mat gibi bişey alın ustunde uyumak için akşamları soğuk oluyor, çadırında tabanına öylece yatılmıyor, ufak bir önlem olsada çadırın fermuarlarını kilitle bağlayanlar oluyor belki gerekebilir.


  • eja  (23.08.13 10:44:54) 
çift katmanlı tabakalı (dome deniyor, kubbe,şapka vs vs.) çadır olması lazım. çift domlu olunca arada hava akımı girecek delikler ya da gözenekler(pencere) olursa faydalı. yani bu olay sıcağı tek katmanlıya göre hissedilir şekilde kesiyor.

gidin görün, görmeden almayın o yüzden benim bildiğim decathlon mağazaları var istanbul avrupa yakasında 3 taneydi.

mat diye olay var. matsız çadırda uyunmaz aklınızda olsun, "rock'n coke'muş şuymuş buymuş. ben böyle işin ızdırabını sikerim lan." dersiniz.

güneşten kaçmanın bir imkanı yok, sabahleyin gölgelik yoksa (hezarfen de yok) o sıcak illa basacak. tek avantajı çift dom olması bi de alacağınız çadırın rüzgar alması için duvarlarının fermuarlı ya da cırt-cırtlı gözenekli bir yerlerinin olmasına dikkat edin. " gözenek diyorsun ee yağmur yağarsa naparız kardeş?" dersen, bu transparan gözenekli olay, çadırın iç duvarında oluyor. yağmurdan koruyan dış örtüsünü kaldırıyorsun bu gözenekli yer rüzgarı içeri taşıyor. (bilmem tarif edebildim mi?)

bu çift dom ve gözenekli yapısı olmayan her tarafı kapalı çadırlar var ama onlar gölgelik bir yer olmazsa gündüz vakti sıcaktan kaynar içerisi. ç

ift dom olmasa da mutlaka içerdeki nemi atacak bir havalandırma yolu-kanalı olması lazım yoksa iç duvarlar nemden su yapar. bu sefer nemden uyuyamazsınız.

süreceğiniz sefa çekeceğiniz cefa oranını iyi hesaplamak lazım. fiyatları ona göre ayarlayın. uzun vadeli düşünürseniz iyi olur çünkü başka festivaller/tatil alanları da var ona göre iyi bir şey alabilirseniz iyi olur.
  • lejant  (23.08.13 11:26:36) 
festival çadırı alayım dersniz metrodan veya dechatlondan ucuz bir çadır alın ama almışken sürekli kullanayım derseniz benim kullandığım çadırı paylaşıyorum. festival çadırı değil 4 mevsim kullanabileceğiniz 3 kişinin sığabileceği, 2 kişinin konforlu kalabileceği bir çadır. çift katmandır, sıcakta tentesini kurmazsanız cibinlikte uyur gibi püfürdeyebilirsiniz. ayrıca yürüyüş ve bisiklet ile kullanıma uygun hafiflikte. bagaj bölümü var ki bu da çantalarınız koymak için kullanışlı.

www.n11.com
  • huzursuz adam sendromu  (23.08.13 14:42:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.