[]

dolunca suyu kesmeyen rezervuar

Merhaba Sevgili Tesisatçılar,

Geçen durup dururken rezervuar bozuldu ve suyu kesmemeye başladı. Yalnız kaçırma şeklinde değil. Bildiğin hiç kesmiyor. Emniyet boşaltma yeri olmasa su basacak kadar..Aletin içi eskilere benzemiyor balon şamandra v.s yok. Aşağıda görünene benziyor. Elimle soldaki kaldıraç gibi naneyi kaldırsam bastırsam dahi değişiklik olmuyor. Fikri olan var mı?

cdn.koctas.com.tr

 
tam benim alanım :p

şimdi dostum doldurma kısmında arıza olduğuna emin oldun değil mi?

yani rezervuar üst seviyeye dolana kadar tuvalete su kaçırmıyor ama üst seviyeye geldiğinde tahliyeden boşaltmaya ve dolmaya devam ediyor değil mi?

yani şamandıra sisteminde arıza var, ki su dolunca sistemi kapatmıyor.

peki su dolarken o yavaş yavaş yukarı kalkan şamandırayı (artık top şeklinde değiller) hafifce el ile yukarı kaldırdığında su kesiliyor mu? denedin mi?

yüksek ihtimal ile ya takıldı şamandıra, biraz kurcalasan düzelecek.

yada suyu akıtan memenin ucunda bir conta var şamandıra kaldırdığında buna baskı uygulayıp suyu keser, orda eskime olmuş olabilir.

gözün yiyorsa o kısmı söküp contayı değiştirebilirsin yada modifiye edilebilir.

olmadı komple değişirsin hiç korkma.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (23.08.13 10:20:50) 
şamandırası bozulmuştur. ya bir sucu çağırıp şamadırayı yaptıacaksınız (maliyeti bilmiyorum) ya da sıfırdan bi rezervuar iç takımı alıp bir sucuya taktıracaksın.


  • etna  (23.08.13 10:23:37) 
musluğunu biraz kıs çok tazyikli dolmasın, şamandıranın dolma seviyesini de düşür, genelde seviye kıpraşınca çözülüyor.


  • radioheadbanger  (23.08.13 10:24:29) 
@cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam söylediğin gibi üst seviyeye gelene kadar kaçırma yok sonra tahliye kısmından suyu atıyor. Ama elimle şamandırayı kurcalasamda azalma bile göremedim. Conta kaynaklı olacağını tahmin etmiyorum. Sanki şamandra takılmış gibi. Çok sert duruyor ve söylediğim gibi aşağı yukarı bastırsamda suyu kesmiyor. Şamandıra ile tekrar uğraşacağım.


  • ned flanders  (23.08.13 10:46:16) 
o sorun iflah olmaz, yenisini alın


  • nereye bu gidis  (23.08.13 10:49:52) 
Hiçbir şeyle uğraşmaya gerek yok, direkt bir rezervuar iç takımı alıp takın (30-50 lira)


  • yarin bos musun  (23.08.13 10:55:35) 
radioheadbanger ın dediği gibi seviyeyi kurcala, ve suyu bir kapatıp içi boşken şamandırayı yukarı aşşağı suyla beraber hareket ediyormuş gibi oynat bakalım bir takılma var mı?

belki de sadece bir yere takılmıştır sorun mekaniktir, ama dediğim gibi suyu kesen memenin önündeki contanın da bir ömrü var. sonsuza kadar işlevini yerine getirmiyor maalesef :)

bazılarını çıkarıp ters çevirmek işe yarıyor, hani öalıştığı zamanlarda iz yapıp ezilen kısım arkaya gelir yeni kısım memeye denk gelir ondan dolayı.

en kötü kopmle değişecek ben hep kendim değiştiririm, yenisini alırken ucuza kaçma çünkü işçilik fiyat performansı önemli bir üründür. iyisini almakta fayda vardır.

bir öneri, japar marka var. basmalı olanlardan al kullan, şikayetim yok yıllardır bir kaç tane taktım.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (23.08.13 11:26:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.