[]

iş teklifi etik şeyler vs

23 yaşındayım, iş tecrübem var, iyiyim bayaa.

4 senedir part time vs. çalıştığım bir distribütör şirkette son bir aydır full time iş geliştirme mühendisi (?) olarak çalışıyorum. distribütörün temsilciliğini yaptığı yabancı markaların bizim departmana ait olanlarının temsilcileri geliyor sık sık, onlarla görüşüyorum yöneticimlerimle beraber. aynı zamanda farklı firmalarla da görüşüyorum sıkça fuarlarda vesaire, bir sürü kontak ediniyorum.

yalnız şöyle bi durum var. okulu henüz bitirmediğimi, iş durumumu falan öğrenince firmalar iş teklifi yapma aşamasına kadar getiriyor durumu. bugün mesela distribütörlüğünü yaptığımız firma bi takım sorunlar yaşıyordu bizle, ben ne sorunlar yaşadıklarını, nasıl olduklarını, nasıl çözüeceğini biliyorum sanırım, resmen bana ihtiyaçları var adamların, aradıkları adam benim. toplantı sonuna doğru beni ürün yöneticiliğine getirmeleri gerektiğini söyledi yöneticime, olmadı biz alalım tarzı bir şey dedi. çok gergin bi ortam oluştu. çevirmekte zorlandım.

son 2-3 senedir bu bir değil iki değil, birkaç örnek daha var böyle, artı 'ya olmaz şimdi' diye reddedince de kendimi gerizekalı gibi hissediyorum. etik değil di mi böyle bi göreve yeni gelince direkt bırakmak, ya da bi şirket aracılığıyla yeni iş bulmak falan? yoksa gerçekten de 'iş işte bulunur' mu? normal mi karşılanır yani. salak mıyım acaba? belki dolarla maaş alırdım ki şu an pek bişi almıyorum yani. çok sinir oluyorum kendime. ama olm çok gencim daha böyle iş teklifi falan için ya.

aklınızda bulunsun, hem türk firmaları hem türk pazarındaki yabancı firmalar, hem de pazara girmeye çalışan firmalar 'profesyonel' çalışan, yabancı dil bilen eleman bulmakta inanılmaz zorlanıyorlar, kaymağını da biz yiyeceğiz sanırım artık.

 
Salaksın tabi. Eğer maaş % 50 fln fazlaysa direkt uç o tarafa


  • spy of soul  (23.08.13 00:35:09) 
abi bu işin etiği mi olur. aranan elemansan, o kadar kıymetliysen hakettiğin parayı verecekler sana. vermiyorlarsa verene gideceksin. bu işler böyle yani. değil mi?


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (23.08.13 00:39:42) 
Ben sizi takip ediyor ve zeki buluyorum.

Yakında aklınız da yerine gelir ve doğru hamleleri oynarsınız. Bu oyunda baştan itibaren doğru hamleleri oynayabilen ya yok ya da çok az zaten.

Merak etmeyin, sizin geleceğiniz sağlam.
  • compadrito  (23.08.13 06:02:55) 
çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için, net bir sonuca varmak mümkün değil gördüğüm kadarıyla. bir gün gelecek, hadi tamam lan deyip deneyeceğiz gibi, yani çok farklı olasılıklar var malum :) en mantıklısı biraz daha pişmek, taşlar tam olarak yerine oturduktan sonra diğer şirketleri düşünmek.

@cansıkıntısı, bilkentte okuyorsan muhtemelen hedeflediğin şirketler de atıyorum p&g'dir, ge'dir, vesairedir. uluslararası kurumsal şirketler öyle evet, ama onlar en gözönünde olanlar. bir de buzdağının görünmeyen kısmı var. teknoloji distribütörleri olsun, diğer ithalatçılar olsun, yeni yeni kurumsallaşmaya çalışan orta çaplı firmalar olsun çalıştıracak o tarz adam bulmakta zorlanıyorlar - bulduklarına 'sen ge'e gitme de bize gel' dedirtecek maaş veremiyorlar, dolayısıyla öyle bi açık oluşuyor pazarda. 'idareten aldıkları' adamlar da inanılmaz amatör oluyor, yılda 250-300 milyon dolar ciro yapan şirketlerin kadrolarını görsen, toplantılarını izlesen her şey allaha emanet yürüyor :)

compadrito, teşekkürler, umarım dediğin gibi olur :) dediğin çok doğru, deneye deneye öğreneceğiz.
  • roket adam  (24.08.13 15:41:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.