[]

spordan sonra şunları yaptım doğru mu?

normalde günde 2 ya da üç öğün 1 çorba kasesi yoğurt+1-2 dilim kepek ekmeği yiyordum. Spor yapıyorum hem fitness hem ağırlık şeklinde. Genelde çok az yiyorsun kasları yakarsın şeklinde yorumlar alıyordum ben de bugün spordan çıktıktan sonra 1 tane küçük pınar süt 4-5 kaşık yoğurt çok çok az da karpuz yedim. Bu yaptığım doğru oldu mu şimdi? Şimdi her gün 1 tane de yumurta yemeyi düşünüyorum bu benim için faydalı mı olur zararlı mı?

not: temel amaç zayıflamak.
edit: spordan geldikten 2 saat sonra falan uyuyorum bir de yumurtayı gün içerisinde yiyeceğim spordan sonra değil.

 
yumurtanın beyazını ye 1 yerine 2 tane ye. sabah kahvaltıda ye ya da spordan sonra..spordan sonra yediklerin güzel ama karpuzu fazla abartma suya önem ver. öğlen sade tavuk göğsü haşlaması falan ye derim bn..


  • andlee  (23.08.13 00:02:39) 
1 yumurta ve 3-4 kasik yogurtla olmaz.

günde vucut kilon x 1,5gr(50 kg sin, 75 gr protein gibi) seklinde protein alman lazim.

mümkünse spor sonrasi yagsiz tavuk gögsü, öglen ya da sabah ton baligi, aralarda peynir, ayran, yogurt, ton baligi, tavuk etc yemen lazim.

amac vucut gelistirme ise böyle, eger kilo vericem dersen vucut agirligin x 1 gr seklinde alirsan protein vermezsin kilo olarak.

yedigin ürünlerde ne kadar protein var bi kontrol et.
  • serabetan  (23.08.13 00:03:00 ~ 00:03:27) 
zayıflarken kas kütlesinden kaybetmek iyi bir şey değildir dostum; basitçe, ağırlık çalışırken kaslarını önce yıkıp sonra yapılandırmış oluyorsun, bunun için gerekli proteini alıp yerine koymazsan, vücut bu ihtiyacını o kasları yiyerek sağlar. Birazdan işin proları da gelip benden daha iyi açıklar zaten.

aha, gelmişler bile :)
  • tuareg  (23.08.13 00:07:04 ~ 00:07:55) 
birde unutmusum yazmayi, protein tozu almaktan cok cekinmeyin, iyi bi kalitede olan üründen günde 1 doz seklinde takviye yapabilirsiniz, 30-40 gr kadar takviye makuldur, fazlasi da olur elbette ama dikkat etmek lazim, bolca su icmek gerek bir de.

isterseniz bir doktora yine danisin sonucta her ne kadar dogal gibi olsada, islenmis ve kimyasal parcalar var icinde, bi danisin icinizde bir sey kalirsa.

her gün 300-400 gr tavuk yemek zor olabilir, hem de sikabilir, maliyet olarakta yüksek gelebilir, pratikte olmuyor genelde, ondan takviye basit bir sekilde yapilabilir.

eger kullanmak istemezsenizde yazdigim gibi yediginiz ürünlerin besin degerlerine bakip, minimum yag olan ürünlerden tüketin, karbonhidrattan cok cok korkmayin, ekmekten, makarnadan ve hamur isinden korkun :)) seker de olabildigince azaltin. tuzda öyle.
  • serabetan  (23.08.13 00:21:44 ~ 00:24:38) 
protein tozu böbreklere pek iyi değil. zayıflamak için yapıyormuşsun sporu zaten.
yemeği de bu kadar kısma. kahvaltıya abanıp akşam yemeğini çok hafif yapabilirsin

"üç öğün 1 çorba kasesi yoğurt+1-2 dilim kepek ekmeği" saçmalık
  • buhebu  (23.08.13 00:39:48 ~ 00:43:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.