[]

Kahvaltı yapmak/yapmamak?

Diyetisyen dostlarım,yediğine dikkat edenler;

Kahvaltı hakkında çok yazılıp,çiziliyor.

-Çok önemli mutlaka yapın diyenler çoğunlukta ama neden önemli? Önemliyse nasıl yapılmalı.

-Çalışan insanın böyle mükellef bir kahvaltı yapma vakti olmuyor çoğu kez. Poğaça olsun tost olsun hangisi neden tercih edilmeli?

-Ha çorba nasıl olur ayrıca?

-Kilo almak vermekle bir ilgisi var mı bu öğünün.

Teşekkürler.

 
kahvaltı yapmayınca öğle yemeğinde çok yiyip mideyi patlatıyoruz ya bence o yüzden kilo alıyoruz.

kahvaltıda tost yiyorum yanında da süt alıyorum. ya yolda giderken ya da ofiste yiyorum.veya bazen annem poğaça yapıp buzluğa atıyo sabahları 2 adetini tost makinesinde ısıtıp yanıma alıyorum. bu tip çözümlerle kahvaltıyı kurtabilirsin sen de?
  • esek sipasi  (22.08.13 17:16:12) 
kahvalti bence cok onemli. tostu da sabah hazirlamak zorunda degilsiniz. ben geceden sandvic hazirlar onu da strec filme sararim. sonra da bir kapali kaba koyar dolapta saklarim.isitmak gerekirse tost makinesinde 1dk isitmak kafi. sut, sutlu cay, cay ya da sikma meyve suyunu oneriyorum. kahvalti yapmayinca oglen yemegi ise devam edebilmek icin cok yenen bir ogun oluyor. aksam da ha keza.sabah ve oglen iyi beslenip aksam hafif yemek form icin bence en iyisi.

ise basladiginda 6 ayda 10kilo alip sonra hepsini yavasca geri veren biri olarak soyluyorum.
  • idearch  (22.08.13 17:16:44) 
diyetisyenler mutlaka kahvaltı yapın diyorlar. Ama bence yapmayanlar daha zayıf. İnsanın yedikçe yiyesi geliyor çünkü. Kendime bakıyorum, arada aç kalmayım diye atıştırdığım zaman sürekli acıkıp , yiyorum. Fırsat olmayıp atıştıramadığımda ise hiç ihtiyaç hissetmiyorum.

Mükellef kahvaltı erken kalkan insan için bir hayal. Evden sandviç getiriyorum.

Çorbada tok tutar, içmek lazım
  • karbasan  (22.08.13 17:19:23) 
kahvaltı önemli evet. mümkünse her sabah domatesli peynirli bi tost yapıp yemek lazım. o da olmazsa iki kaşık gevrek bir bardak süt ideal.


  • kirazıseviyorum  (22.08.13 17:21:24) 
corba konusuna gelecek olursam. dogu sehirlerinde yerlesik bir kulturdur.antep'te beyran, diyarbakir ve cevresinde mercimek ve erzurun bitlis cevresinde etli corbalar yapilir yenilir. aksamdan kalan corbayi sabahnicebilirsiniz gayet yerinde olur. ekmek isterseniz de yine aksamdan bayatlayan ekmegi daha yumusak olacagi icin iyi olur.limon ve biber ile her corba sabah isinize yarar.


  • idearch  (22.08.13 17:25:35) 
www.facebook.com

o kazım bu kazım işte
www.youtube.com
  • eyyor  (22.08.13 17:26:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.