[]

Nasıl oluyorda oluyor? // Torrent

Öğrenci evinde 4 kişiyiz ve 3 bilgisayar mevcut. İki arkadaş genelde torrent alemlerine dalıyoruz ama bir sorun var. Arkadaşla aynı anda torrenta asıldığımızda onun bilgisayarı daha hızlı indiriyor. Onun ethernet kablosunu çekip bir süre bekliyorum benim hız 100 e vuruyor onunkini tekrardan taktığımda, benimkisi 15-20 arası gidip geliyor. İkimizinde torrent için portları açık.

Ne yaptıysam fayda etmedi. Ethernet portlarını değiştirdim. Bilgisayarıma format attım. I-ıh. Bu nasıl oluyorda oluyor? Modem arkadaşı kayırıyor mu, ne yapıyor?


 
arkadaşının portunu kendi ip'ne atayıp dene (eğer port forwarding yapmışsanız), tabi seninkini de ona.


  • edip  (22.03.09 01:27:39) 
torrent programı, torrent seed leri, işletim sistemi vs. her şey aynı mı ki hızların 50-50 bölünmesini bekliyorsun?


  • yazar k  (22.03.09 01:35:27) 
ama diğer pc'nin bağlantısı çıkarılınca, hızın artması, torrent seed ya da programın ne olduğu bağlılığından kurtarır problemi.


  • edip  (22.03.09 01:53:48) 
Kulandığımız torrent programı, işletim sistemi, servis pack ve diğer güncelleştirmeler vs. aynı, evet. 3. parti olarak kullandığımız programlarında bir iki istisna haricinde hepsi aynı. Genelde simulasyon yazılımları mevcut bilgisayarlarımızda.

Seed konusuna gelince bir keresinde evde kimse yokken aynı torrent dosyalarınıda denedim o 70 civarı ben 30 civarı bir hızda takıldım. Nadiren oran 65:35 oldu. Bunu yaparken üyelikli bir torrent denedim çünkü diğer ücretsiz torrentlarda ratio önem arzetmediği için ağ üzerinden iki bilgisayar birbiriyle paylaşabiliyor.

edip in ilk cevabındaki önerisini deneyeceğim fırsat bulunca. Başka bir öneri?
  • iustitia omnibus  (22.03.09 01:59:16 ~ 02:01:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.