[]

elimdeki parayı şu şekilde değerlendirmek istiyorum

kenara attığım bi miktar para var ve bu parayı güzel bi şekilde değerlendirmek istiyorum. aklımda bi iş var ama ne kadar olur hiç fikrim yok.

mesela kabataslak 100 bin tl ile çinden ürün alıp getirtip burada bi dükkan açıp sattırsam bu mantıkı bi hareket olur mu? gümrük işleri nasıl olur? bu tür bi iş yapan var mı? beni aydınlatabilir mi?


 
bu işi bilen ve güvendiğin birisi yoksa bence hiç bulaşma.

dış ticaret işi yapan bir arkadaşım var. yıllarca çinde kaldı. para kazananlar kadar kaybeden var diyordu.

bir aralar tayakadın falan gibi bir bölgede bu paraya arsa alınabiliyordu. şimdinin parlayacak yerlerini bulup öyle bir yatırım yapılabilir.
  • ayakkabisi olmayan adam  (20.08.13 20:04:23) 
Biraz kumar ama çok parlak bir ürün varsa kafanda deli para kazanabilirsin. Risk alabiliyorsan yap derim.


  • mountaincat  (20.08.13 20:10:49) 
çinden ne ürün getirticeksin, aklında spesifik bir şey var mı? yoksa bir aralar bir dolu açılmıştı çin pazarları ıvır zıvır ucuz toka, süs eşyası, gereksiz abuk sabuk naylon şeyler falan.öyle bir işe girişeceksen hiç girme, hem o işin popüleritesi bitti, hem de öyle bir işe girişeceksen git br tahtakale de şark hanı falan gez.


  • alice practice  (20.08.13 20:39:52) 
cin'den mal almak icin oraya gitmeniz gerek. eger bunlarla ugrasirim diyorsaniz gidin.
ama ivir zivir degil de teknik bir sey bulursaniz daha iyi olur.

  • for the record  (20.08.13 20:50:57) 
bu arada çin'e gitmeniz gerekmiyor, alibaba.com gibi wholesale siteleri üzerinden ithalat yapabilirsiniz,


  • alice practice  (20.08.13 20:54:34) 
teknoloji odaklı düşünüyorum. tablet, telefon, kılıf filan gibi. ben ticaretten anlamam. sadece para koycam ve ürünleri buraya getirticem. çalışacak adamlar var.


  • kambocya diasporasi  (20.08.13 23:10:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.