[]

istanbul-harika baklava vs tatlı alınabilecek yerler

Selamlar,

Atatürk havaalanındaki bazı dostlarım için giderken yanımda baklava veya benzer tatlı götürmek istiyorum. Yalnız İstanbul'da yaşamıyorum ve bilmiyorum çok.

Kullandığım güzergah Aksaray-Atatürk havaalanı metrosu. Yani Aksaray'dan çıkıp havaalanına gitmeden önce tatlı almam gerekiyor.

Soru: Bu hatta yakın veya taksi ile gidebileceğim, tatlıları gerçekten mükemmel olan neresini öneriyorsunuz? Adresi anneye anlatır gibi yazabilirseniz süper olur.

Bir de kusura bakmayın, ötekileştirme yapacağım gibi biraz ama özellikle İstanbul'da yaşayan Hatay, Antep, Diyarbakır'lı beyfendi ve hanımefendilerden gelen tavsiyeleri özellikle beklediğimi bildiririm.

İyi günler herkese.

 
Aksaray'a kadar gitmişken Karaköy'deki Güllüoğlu'na uğrayabilirsiniz.

Orası iyi diyolla.
  • mea maxima culpa  (20.08.13 14:02:37) 
Ataturk'ten gelirken şirinevler'deki Güllüoğlunada uğrayabilirsin.


  • josefen  (20.08.13 14:19:07) 
Aksaray-Metro hattının ordaki tatlıcıları pek bilmiyorum açıkçası, ama güzel tatlı istiyosan, Baklava vs. için Karaköy Güllüoğlu tabi ki, ayrıca asıl yeri Sultanahmet te olan ama şimdi Taksimde de bi şube açan Hafız Mustafa da bir o kadar iyidir. Mesela ben fıstık sarmasını Güllüoğlundan daha çok beğeniyorum.
Yne ister sütlü tatlı olsun, ister şerbetli, beyaz fırın on numaradır. Sadece tatlıları değil, tuzluları da harikadır. Bigün Kadıköy e uğrarsanız çarşıdaki Beyaz Fırın a bi uğrayın ve kendinizden geçin, ehehee

  • balpolen  (20.08.13 14:23:46) 
Eklemeden geçemicem baklavanın yanında biraz da Sütlü Nuriye götürün, tavsiye ederim. Zaten marmara bölgesi dışında da pek bilinmiyor nuriye. Tattırmış olursunuz. Enfestir.


  • shejia  (20.08.13 14:30:57) 
Aksaray'da, Historia AVM'nin yanında Güllüoğlu ve Pelit vardır. oralardan alabilirsin. metro durağına yürüme mesafesinde.

Aha şurası:harita.yandex.com.tr
  • merhum  (20.08.13 17:20:41 ~ 17:23:28) 
orjinal Güllüoğlu Karaköy'de

diğerleri Faruk Güllüoğlu. aynı kalitede değil.

Hafız Mustafa'nın tatlılarını bilmiyorum ama lokumları Türkiye'de 1 numara.
  • mea maxima culpa  (21.08.13 00:00:21 ~ 00:00:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.