[]

evrim sorusu.

kilisenin ruhu, evrimin ruhunun önünde kacınılmaz sonu görüp diz cokup tovbe istedigi halde cami neden şiddetle inkar etmekte?

su belli ki, gelecek hepimizi bu teorinin etrafinda toplayacak. bu kacınılmaz. islamcilar neden kendi geleceklerine ısrarla kurşun sıkarlar?


 
Onlar gerektiği vakit "aa bak evrim zaten burada yazıyormuş" derler ve unuturlar, sen merak etme.


  • adoramer3ku  (20.08.13 04:23:55) 
hristiyanlıkta ''dünya 6000 yıllıktır, havva adem'in kaburga kemiğinden yaratılmıştır'' gibisinden beyanlar var. dünyanın yaşı hesaplanınca, peşinden evrim kuramı da gelince hristiyan inancını sarsabildi. ama kuran'da böyle bariz çürütülmüş açıklamalar yok. bu tarz tartışmalara girebilecek modernlikte insanlar ''evrim olabilir ama doğruysa da allah'ın kontrolünde gerçekleşmiştir'' diyebiliyor. diğerleri ya evrim tartışamayacak kadar yobaz oluyor ya da kendince evrimi çürütmeye çalışıyor.

(bkz: yaratılış atlası)

edit: adoramer3ku haklı. din hemen her döneme ve konuya ayak uydurabiliyor zaten. gün gelir bir fetva yayınlanır olur biter.
  • robep  (20.08.13 04:38:14 ~ 04:41:18) 
kilise kabul etti cami kabul etmedi diye bir ayrım yapılamaz. daha evrimi kabul etmemiş çok sayıda hristiyan insan var. vatikan'ın kabul etmesi ne kadar bütün hristiyan aleminin kabul ettiği gibi görülüyorsa da öyle denemez. müslümanlığa baktığımız da durum biraz daha zor. vatikan gibi bir otoriteye sahip bir mezhep yok.

ayrıca evrimi kabul eden ilahiyat profesörlerimiz var. ateist olsam da sevdiğim hasan aydın var. hazetmesem de caner taslaman var. meşhur bir adam daha vardı ama şu anda hatırlayamadım.
  • sarhosken alinan hesap  (20.08.13 06:19:51) 
ABD'de bi hristiyan radyosu var, sabahtan akşama, günde iki defa, evrim karşıtı yayın yapar.


  • compadrito  (20.08.13 07:00:47) 
eğer gerçekten çok merak ediyorsan zahmet edip şu yazımı okursun: (bkz: evrim teorisi/#26849058)


  • and justice erol  (20.08.13 10:36:38 ~ 10:37:11) 
dunyanin yuvarlak oldugu kanitlandigi halde hala inaniyor insanlar, cunku dini organize eden insana degil, insanustu bir guce inaniyorlar. yani, vatikan veya baska bir dini figur yanlis yapabilir ve yanlis seyi savunabilir, yapabilir ama ilahi guc acikca aciklamalar yapmadigi icin sorumluluk o guce yuklenmez. aciklamasi bu diye dusunmekteyim.


  • beriberi  (20.08.13 11:23:06) 
bir nevi tayyip'in gezi olaylarindaki tavri gibi. ilk baslarda herkesin gordugunu gorebilse kendi gelecegine kursun sikmazdi.

ilk baslarda herkesin gordugunu goremedigi yetmiyor gibi ilk tutumun da hatali olacak. niye? cunku senin soyleyegeldigin seylerden farkli bir sey soyleniyor. sahip oldugun gucten ve o zamana kadarki aliskanliklarindan dolayi buna cok sert cikiyorsun. cunku essek degilsin, kabul gorurse uzun vadede sana zarar verecek soylemler. ve sen de bulundugun kulturden ve insanin dogasindan dolayi bilmedigin seyler hakkinda atip tuttugun icin zaten o konuma gelmissin, bundan sonra da oyle yapacaksin.

ve bir kere de sert cikistiktan sonra da gercekleri gormeye baslasan bile tukurdugunu yalayamazsin. bundan sonra baska yolu yok, kendi gercekligini yaratmaya baslayacaksin. aklinda en ucuk 'rasyonel' cozumler uyduracak bunlara kendin de inanmaya baslayacaksin. disaridan bakan insanlar sasiracak, sana soylenen teori seninkilere gore cok daha olasi degil miydi diyecekler, bu kadar farkli teoriye inanmaktansa ilk teoriye inanmak daha kolay olmaz miydi diyecekler. ama sen kendini sorgulayamayacaksin. biliyorsun ki sen kendinden suphe duymaya baslarsan arkandakiler daha kotusunu hissedecek. onlari bosluga dusurmek kimin hakki ki? esas itici guc onlarin inanclari olmamali mi zaten?

cunku tum gerceklere ragmen pesinden gelen de olacak ama gittikce azalacak, radikallesecek. aslinda akli basinda herkes biliyordu ki evrim gibi yeni gerceklerle senin zamanin dolacak, ama sen de bunu umutsuzca engellemeye calisacaksin. belki bir sure erteleyeceksin, ama engelleyemeceksin. cunku gerceklerin er ya da geç açığa çıkmak gibi bir huyu var.


tldr; cunku islam liderleri hristiyan liderlere gore daha cok guc sahibi.
  • f_d  (20.08.13 11:53:03 ~ 11:54:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.