[]

45bin TL'ye kadar otomatik dizel araba

Selamos

Otomatik dizel bir araba alacağım. 45.000.-TL’ye kadar bütçe belirledim kendime ikinci el konusunda. Eğer sıfır olursa 55.000.-TL’ye kadar zorlarım kendimi. Ama dediğim gibi ilk tercihim ikinci el ve ikinci elde de 45bin üzeri vermek istemiyorum.

Her türlü öneriye açığım.

not: amacım tamamen yakıt tasarrufu. şu anda otomatik civic kullanıyorum. arabamdan çok memnunum ancak çok yaktığından dolayı değiştrieceğim.

 
kia ceed
vw jetta
renault clio
vw polo
  • rentts  (19.08.13 17:10:55) 
polo al rahat al derim -polo kullanıcısı olarak-


  • try again fail again fail better  (19.08.13 17:23:21) 
arabayı kaça satıyon abi?


  • sotw  (19.08.13 17:25:24) 
- Toyota'nın otomatiklerinden uzak dur. Dizel Otomatik Auris kullanıcısıyım. Yakıtta fena değildir, fakat şanzımanı problem çıkarır sürekli.Önümüzdeki ay satıyorum. Tavsiye etmem. Babamda da Corolla var. O da şanzıman problemi çıkarıyor sürekli. İnternette toyota Mmt sorunu diye aratırsan görürsün zaten.
- Opel kullanmadım ama onun da otomatik şanzımanının sorunlu olduğunu söylüyor birçok kullanıcı.
- 45 TL civarı temiz Golf bulabilirsen onu tavsiye edebilirim. DSG şanzıman çok başarılı. Jetta Golf kadar kaliteli değil. İç aksamları ucuza kaçılmış.

- Ben Seat alacağım önümüzdeki ay. Leon bakmaya diye gittim aslında ama Altea XL gözüme daha güzel geldi. İkisi arasında gidip geliyorum. Doğuş otodan tanıdıklar VW ile aynı motor ve şanzımana sahip olduğu için ısrarla Seat'ı tavsiye ettiler.
- Seat almaktan vazgeçersem alacağım araç Hyundai i30 olacak. Onu tercih edersem de tam otomatik olması ve iç aksam/donanımların gayet kaliteli görünmesiden dolayı tercih ederim.
- Kia Ceed de tavsiye edenler olmuştu. Ama galeride gidip incelediğimde hemen vazgeçtim. İç aksamlar oyuncak gibiydi; Çin malı dandik plastiklerden gibi duruyor. Dışarıdan güzel aslında ama içi fos çıktı benim açımdan.
  • transparent layer  (19.08.13 17:38:18) 
Ford Focus tavsiye ederim,ikinci el dizel o fiyata bulabilirsiniz


  • mavi karanlik  (19.08.13 17:39:42) 
O paraya polo, clio, corsa alınmaz bence, alınmamalı (5 küsür yıldır corsa kullanıyorum). Arabaların 0 giriş modeli 30bin zaten.
55 bin civarına gidip dizel otomatik ve üst donanımlı seat leon alınabilir. Bir golf değil tabii ki ama 11 bin lira daha ucuz ve kesinlikle parasını hak ediyor. Gidip inceledim, sürdüm.

  • ferishtah  (19.08.13 17:40:52) 
@mavi karanlık;

Dostum Focus dzel in otomatik seçeneği yok diye biliyorum. Arkadaş otomatik istiyor zira. Manuel istese olur ama iyi araba. Yakıt tüketimi 0.28 TL/km uzun yolda 0.25 TL/km kadar iner. klimayla kullanırsan birazda basarsan 0.3-0.31'e kadar çıkar tüketim. bizim şirkette baya varda ordan biliyorum.
  • poseidon1  (19.08.13 17:54:26) 
honda civic'ten sonra ufak arabaya binmek istemiyorum. o yüzden polo veya clio düşünmüyorum. kia ceed'î ben de çok duydum ama incelemem lazım. ucuzluğunda illa bir numarası vardır.

@sotw: abi 30bine helalinden verim sana.

@transperent layer: toyotanın otomatik şanzımanında sorun var biliyorum.
opel astra çok kullandım. eski şirketimde onu kullanıyordum. otomatik ve dizeldi. yanına yaklaşmam. araba kalkamıyor yokuşta.

45bin TL Golf alacak olursam arabanın modeli eski kalır yine. benim araba 2007 model. modelini de yükseltmek istiyorum biraz. o yüzden 2011 jetta bana mantıklı geliyor. golf seviyesinde olmadığını biliyorum.

seat hiç düşünmemiştim. bir bakayım ona da.

@mavi karanlık: focusun otomatik dizeli yok. hatırladığım kadarı ile 1.9 motorunda var sadece.

@ferishtah: seata bakacağım evet.
  • teritori  (19.08.13 17:59:29) 
opel astra 1.4 dizeller var. şimdiye kadar kronik şikayet duymadım...


  • inanmazsan inanma  (19.08.13 19:10:56) 
@inanmazsan inanma: çok hastalığı vites geçişleri. Arabanın kendisi de çok hayal ayrıca.

@poseidon1: haklısın dizel otomatiği yok. Manuel hiç düşünmüyorum. Teşekkür ederm.
  • teritori  (19.08.13 19:58:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.