[]

metal için hangi tip boya? -caps'li-

Bisikletin ufak metal parçalarını (vidadır, tel başlarıdır, kelepçelerdir, spacer'dır vs) boyamak istiyorum. istediğim görüntü "anodized" olarak tabir edileni caps'lerdeki stil.

sanırım bu "anodized" denilen şey kimyasal bir işlem (aside batırmak?). yani direkt boya ile sağlanılabilir bir durumu yok. ama mutlaka yakın bir şeyler vardır diye düşünmekteyim.

Nedir, ne tip bir boya kullanırsam resimlerdekine benzer bir görüntü elde edebilirim?

images.motorcycle-superstore.com

www.af1racing.com

pitstopusa.com

 
boyayarak zor bu resimdekiler, boyaya filan batırsan daha beter olur.

sprey ile ancak buna en yakın şey olabilir sanırım. spreyi her yerine sıkarsan olur ancak...
  • fakyoras  (19.08.13 15:46:47) 
parlak metal boyası var marshall'ın falan. metale uygulamadım ama boya hali aynı bu resimdekiler gibiydi, denemekten zarar gelmez.

edit: sprey değil kutu boya. bendeki küçük konserve kutusu kadardı 5 liraya falan gelmişti, sana da yeterli olur sanırım.
  • r_u_h  (19.08.13 15:49:29 ~ 15:54:07) 
mesela şu eleman istediğime çok yakın bir şeyi yapmış;

ep1.pinkbike.org

nasıl bir spray boya kullanmış ki burada?
  • xenderoth  (19.08.13 16:01:12) 
soruya cevap değil ancak sprey harici uygulamalarda, vida gibi ölçüsü öenmli parçalar sıkıntı yaratabiliyor. Kalınlaşıp adamı çileden çıkartabiliyor. göz önüne alınmasında fayda var.

bir de anodized isimden giderek diyorum, sıvı içerisindeki parçaları anot-katot çeklinde yükleyip kutuplandırıp metal üzerine kaplanması işlemi olsa gerek. Aside batırmakla biten bir süreç değil, elektrik değerleri, yük, süre, fırınlama işlemi gibi aşamalar çok önemli, iskelet parçalarında paslanmaz kaplamalarda kullanılıyor özellikle, garip bir işlem.

kaynak:fabrika ziyaretleri.
  • wiillii  (19.08.13 16:51:44) 
elektrostatik boya gibi duruyor, kendin yapman zor.


  • late viper  (19.08.13 17:14:08) 
@xenderoth son verdiğin resim sprey boya. alt kısımlara doğru daha fazla püskürtmek suretiyle ton vermiş.

anodizer denilen olay @wiilii nin dediği gibi elektromıknatısla oksitli boya yapılması işlemi. evde yapılabilecek bir şey değil. aynı şekilde vida gibi bağlantı elemanlarının sadece baş kısımlarını boya.
  • r_u_h  (19.08.13 17:38:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.