[]

Almanyada dil eğitimi?

Arkadaşlar almancamı geliştirmek için almanyada bir dil okuluna gitmek istiyorum 1 ya da 2 aylık sizce bi öğrenci için en uygun şehir hangisi? Daha öncede dil kursuna gitmiş olan varsa önerebileceğiniz iyi bir kurs var mı?




 
Ardından yaz dönemi için master'a başvurmayı düşünnüyorum almanyada o yüzden almanya da bir dil okulu olursa daha iyi olur diye düşünüyorum


  • allstar  (19.08.13 11:07:38) 
1-2 ayda almancani gelistiremezsin, bu sürec isi 1-2 ay yeterli degil bunun icin, 1-2 ayda ancak gezersin.

ayrica viyana kesinlikle dil icin iyi bir yer degil, vwu diye bir dil kursu önermis arkadas, oraya kayit yaptiramazsin ki viyanadaki en iyi dil kursudur, oraya kayit yaptirmak icin avusturyadaki bir üniversitede egitim alacak olman ve almanca bilmemen gerekiyor.

wihok önermis ek olarak, wihok türkün zibil oldugu yerdir, ilk defa tek türk oldugunu duydum, normalde 16-18 kisi de minimum 15 i türk olur. yaz aylarinda nispeten düser bu oran.

bana sorarsaniz kesinlikle goethe yi öneriyorum türkiyede, eger mümkünse goethe yerine direk özel ders alin. cok cok daha efektif ve mantikli olacaktir.

dil icin illa orda ögrenmenize gerek yok, dil isi zevk, ugras ve istek isidir, ögrenicem derseniz ögrenirsiniz.
  • serabetan  (19.08.13 11:18:50) 
1-2 ayda almanca öğrenme gibi bir çabam yok sadece beginner seviyesine gelmem yeterli amacım zaten birazda gezmek bu sırada almancayı geliştirmek


  • allstar  (19.08.13 11:36:18) 
@konusma

yaz dönemi icin basvurucam demis, yani mart, nisan gibi baslamak icin. dikkat lazim azcik.

@allstar
amac beginnere gelmek ise kesinlikle türkiyede yap bunu. cok daha fazla ögrenme sansin olur hem de daha iyi olur temelin. ek olarak vize su, bu derken uzunca bi süre beklemezsin böylece.
  • serabetan  (19.08.13 11:47:52) 
yeşil pasaport olduğu için vizeye gerek yok ben ingilizceyide ingiltereed dil kursuna giderek öğrendim çok faydalı olmuştu,sonuçta orada yaşıyosun sürekli almanca konuşulan yerlerde bulunuosun


  • allstar  (19.08.13 11:59:30) 
yesil pasaport ile egitim alamazsiniz, giriste belki illegal olarak yalan beyanda bulunup giris amaci icin "turistik" derseniz bile, herhangi biri ihbar ederse ki bu son zamanlarca cok fazla olmakta, basiniza resmi herhangi bir sey gelirse ve bu ortaya cikarsa en iyi ihtimal ile sinirdisi edilme ile beraber 5 sene schengen yasagi , duruma göre nezaret ve hapis ile mahkeme ondan sonra sinirdisi edilme ile beraber onbinlerce € ceza ile muhtemelen hayat boyu schengen alamazsiniz.

bu durumda türkiyede de hakkinizda islem yapilma olasiligi var yesil pasaportu illegal kullanmak yüzünden, bu durumda sadece siz degila ilenize de dava acilir.
  • serabetan  (19.08.13 12:24:47 ~ 12:25:16) 
bunu bilmiyordum daha önce yeşil pasaportla yurtdışına çıkıp(italya,ispanya) bir çok eğitime ,sertifika kurslarına katıldım sorun olmamıştı.


  • allstar  (19.08.13 13:31:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.