[]

bira cesitliligi ve bulunabilirligi

simdi turkiyede atiyorum mahalle arasinda alkol satan bakkala gittik. efesden baska bir bira bulunur mu?

buyuk bir sehirde herhangi bir semtte tekel-kuruyemise gittik. hangi biralar bulunur?

bu efes shoplarda hangi biralar var?

iyi bir semtte yine tekel ama hani bu sekilli ve artistik olanlarindan, adini unuttum, onlara gittik, oralarda hangi biralar bulunur?

istanbulda bildiginiz sadece bira uzerine ya da az bulunan alkol uzerine uzmanlasmis bildiginiz perakendeci var mi?

tesekkurler.

 
Vallahi Tuborg ve Efes çeşitleri bulursun öncelikle. Ondan sonra Carlsberg olur ama çeşitleri zor biraz (vardır herhalde, ben görmedim). Belki Efes'in alt markası Gustav olur, buğday birası.

Genelde çeşitlilik bu kadar oluyor unuttuğum bir şey yoksa.

Ahah evet bayağı unutmuşum. Mariachi var, miller var... Yine Efes'in alt markası (öyleydi galiba) Bomonti var.

Ben Heineken görmedim hiç? Neredeyse söyleyin de alalım :( Ankara'daki büfelerde rastlamadım daha.
  • adoramer3ku  (19.08.13 05:20:17 ~ 05:59:37) 
bu galiba tamamen şans işi. ev beylikdüzü'nde, beylikdüzü'nün bile dışlanmış bir yöresinde. adam sitenin altına tekel açmış. istemediğin kadar bira çeşidi var. koskoca süpermarketlerde olmayan cinler, vodkalar, şampanyalar var. adam nefis işletiyor mekanı. alışverişi yapan kim? sadece çevre site sakinleri.

diğer içkilere pek bakmadım da bizimkinde carlsberg, heineken, duvel, leffe, baltika, bomonti, efes, tuborg bilmem ne hepsinin binbir çeşidi var.
  • der meister  (19.08.13 08:17:23 ~ 08:17:57) 
askerdeyken edirnenin küçük köylerinde bile çok çeşitli biraların varliğına şahit oldum. bu işin uzmanı trakyadır :)


  • Absinthe75c  (19.08.13 08:22:44) 
Valla Kadıköy barlar sokağı ya da Moda taraflarındaki tekellerde Peroni'den Duvel'e pek çok şey var, bazı şarküterilerde adını hatırlayamadığım enteresan Alman biraları bile var.


  • whoosie  (19.08.13 08:55:33) 
eskişehir'de bizim mahalle tekelinde diğer tüm biralara ek olarak leffe, heineken, baltika var.

göçmen mahallelerinde adını bilmediğim rus biraları ile bulgar biraları da satılıyor.
  • balik kraker  (19.08.13 09:35:00) 
standart olarak; tuborg gold, tuborg kırmızı, tuborg fıçı, efes normal, efes fıçı, bomonti, skol, marmara gold, marmara kırmızı.

her yerde olmayanlar da; bomonti filtresiz, efes yüksek alkollü fıçı, corona, carlsberg, duvel, mariachi, heineken, leffe, gusta.
  • yuto  (19.08.13 11:52:09 ~ 11:52:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.