[]

FIFA'nın başkanı olsanız...

futboldan kaldıracağınız ilk kural ve koyacağınız ilk kural ne olurdu ? Neden ?




 
ofsayti kaldirirdim. kütür kütür gol seyrederdik takimlarda ona göre oynardi tabi.

bir de 3 korner 1 penalti derdim.
  • serabetan  (18.08.13 22:18:22) 
basketboldaki faul mantığını yerleştirirdim. kamera sistemleriyle de hakem hatalarını minimize etmeye çalışırdım. kritik kararlarda veya faullerde dev ekrandan stada yayın yapardım.


  • hamsiii  (18.08.13 22:34:52) 
Forma numaralarını ilk 11de 1den 11e kadar sınırlar formalardan futbolcu isimlerini silerdim.


  • 10lion sinisterer  (18.08.13 22:42:02) 
Defansif oynayan takımlara para cezası hatta sürekli 3 kez falan saha kapatma cezası verirdim..


  • redeath  (18.08.13 22:43:35) 
Beşiktaş-Trabzon maçı ahanda mal gibi geçiyor :)


  • redeath  (18.08.13 22:44:23) 
@serabetan ofsaytı kaldırmak futbolun içine sıçar. izlenmez bile futbol öyle. mahalle maçları seviyesine düşer.

benim yapacağım ise futbolcuların forma çıkarmasına ya da seyirciyle bütünleşerek gol sevinci yaşamalarına sarı kart çıkarılmasını kaldırırdım.
  • baldur  (18.08.13 22:52:08) 
Ofsaytı değil de ofsayttaki girdi/çıktı kuralını kaldırırdım.

Devre başına 1 tane 3 dk. mola kuralı koyardım.
  • cakabo  (18.08.13 23:01:38) 
topu kaldırırdım. 90 dakka koşsunlar. en çok koşan kazansın. khduyagdjhakdhs


  • ermanen  (18.08.13 23:08:49) 
Bi kere ofsayt kuralını kaldırmak futbolun tez elden katli olacağından, böyle bir değişikliğe gitmezdim asla. ben şahsen daha basit kural değişiklikleri ile daha seyredilir bir futbol oluşturmayı isterdim. Mesela en son ülkemizde oynanan u-20 dünya kupasında uygulanan 9.15 çizgisi ve topun yerinin sprey boya ile işaretlenmesi kuralını şart koşardım tüm ülkelerin birincil liglerine.

İkinci olarak da, -bir uzaktan gol hastası olarak- ceza alanının 12 metre uzağına(yani kaleden 30 metre uzağa) sahayı enlemesine kesen kesik çizgilerden oluşan bir sınır koyardım. o sınırın gerisinden atılacak gollerin 2 gol sayılması kuralını getirirdim. Böylelikle 30 metreyi aşan uzaklıktan bol bol şut izlerdik, futbolcular da tıpkı rugbycilerin yaptıkları gibi antrenmanlarla şut kabiliyetlerini artırma zorunluluğu hissederlerdi.

Ayrıca finansal olarak bazı düzenlemelere gidip federasyonlara bu uygulamaları şart koşardım. Yasal teşvik de bunlardan biri olurdu.

Şöyle ki; federasyonun ligde galip gelen takıma ödediği paranın belirli bir yüzdesini kulübe, kalan yüzdesini de galip gelen takımın o maç için çalışan ekibinin(teknik ekip ve o maçın 18 kişilik kadrosu) banka hesaplarına direkt aktarılmasını şart koşan bir kural koyardım. Örneğin(tamamen sallıyorum) federasyon lig maçını kazanan kulübe bugün 500 bin lira ödüyorsa, bunun yüzde 25'ini yani 375 lira kulübe, 125 bin lirasını da direkt olarak o maçta görev alan futbolcular ve teknik ekibin banka hesaplarına geçecek. Bu uygulamayla her takım her takıma karşı üst düzey oynamaya çalışıp daha çekişmeli maçlar çıkartırdı. Bu yasal teşvik sayesinde oyuncular daha iştahlı olacak, kulüplerinden aldığı ödemelerin yanında federasyondan gelecek meblağı düşünerek daha iştahlı oynayacaklardır. Böylelikle şaibeden mümkün olduğunca uzak, gerçek alınteri ile formaların ıslatıldığı maçlar çıkabilirdi ortaya.
  • trawmatolog  (19.08.13 10:48:48 ~ 10:56:43) 
Trawma bilader oyum sana :)


  • arnatuile  (21.08.13 22:54:25) 
meşale yasağını kaldırırım.

takımlara bütçe ve maaş sınırı koyarım.
örnek: bir takım her sezon 50m dolardan fazla transfer yapamaz ve sezonluk 40m dolardan fazla maaş bütçesi ayıramaz. (rakamları götümden salladım. fifa başkanı olsam müthiş ekonomistlerle çalışıp bu rakamları belirlerim ulan)

(bu sayede, her takımda 1 yıldız düsturu benimsemiş oluruz. aynı takım aynı anda hem ronaldo hem bale hem rooney hem suarezi oynatamaz meselağ)
  • kamera motor  (21.08.13 22:58:42 ~ 22:59:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.