[]

araba kullanmak

bugün ilk defa kullandım 1 saat boyunca kapalı pistte ama genel olarak tek sorunum arabayı kaldırma kısmında yavaş yavaş debriajdan çerken gaza yavaş yavaş basıyoruz çok kolay mantıkta 10 kerede 1 kere (oda şansa sanırım) tam düzgün yaptım. nedendir a dostlar psikolojim bozuldu stop ediyor patinaj çekiyor yani yokmu bunun bu cümle dışındaki açıklaması taktiği püf noktası şöför arkadaşlar?




 
Sağ ayak sol ayak ayarını yapabildiğinde 10 da 1 oranı yükselecek.


  • safsafinaz  (18.08.13 19:39:29) 
topuklarını yere sabitle.. ve o şekilde yarı yarıya gaz debriyaj yap.. yani debriyajdan çekerken diğeriyle gaza bas.. eğer ayakların yerden bağımsız olarak pedallarda olursa işte ozaman ayarlayamazsız..

bi de ilk zamanlarda olur öyle şeyler.. sen gaza bastığına emin ol,sonradan debriyajı yavaşça çeksen de olur.. tabi arabayı fırlatacak kadar çok gaza yüklenmemiş ol

zaten bunlar otomatiğe bağlanacak biyerden sonra.. takma
  • defnex  (18.08.13 19:40:47) 
püf noktası defalarca tekrar etmek... hemen olmuyor.


  • okuyucu olmak da iyi be  (18.08.13 19:41:22) 
çok doğal böyle olması. ilk defa kullanmışsın. endişelenmene gerek yok. araç eski ise bu durum biraz daha zor olur. ama yeni araçların kavrama aralığı daha geniştir o yüzden kolay kolay istop etmezler.

1. kural: asla debriyajdan ayağını önce çekmeyeceksin. bırak debriyaj basılı dursun sen gaza hafif hafif basmaya başla.

2. gaza bastıkça aracın sesini duyacaksın hafiften bağırmaya baslicak. ama çok bagırttrma.

3. debriyajdan usul usul, aniden değil, ayağını kaldır.


olay budur. sabret. ve güvenilir alanlarda çalış. vites geçişlerinde vitese bakma önüne bak aracın kontrolünü elden bırakma.

başarılar.
  • discopolice  (18.08.13 19:44:00) 
eğitim tekniği yanlış; yavaş yavaş debriyajdan çekerken gaza yavaş yavaş basmak ne ya... kırk yıllık baterist yapamaz... yavaş da ne kadar yavaş, kime göre neye göre... yavaş ney laaa :)
gaza sabit biçimde basarken (örneğin arabayı 2000 devire getir, orada beklet gazı) dipten başa yarım saniyede gelecekmiş gibi debriyajı bırakmaya başla, gaza basma-ayağını gazdan çekme gaz stabil kalsın... araban kalkacak.. sonra bütün bunlar otomatikleşecek, 150 ile giderken bir yandan makas atıp diğer yandan sigaranı yakarken solda yavaş giden connect'e küfredebileceksin :)

  • inspectorjavert  (18.08.13 20:06:18) 
diğer yazıları okumadım tembellik edip ama bana sürücü hocam şöyle öğretmişti, özellikle yokuş yukarı arabayı kaldırırken kaydırmamak için;
debriyajdan ayağını yavaş yavaş çekerken bi noktada araba hafiften titremeye başlıyor, işte tam olarak o noktada gaza basmaya başla.
Bunları boşver otomatik araba al, süper bi olaymış.
  • innerbliss  (18.08.13 21:14:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.